Norsk skakgeni er ekstremt hurtig på aftrækkeren

Magnus Carlsen har sat tempoet i vejret ved VM i hurtigskak. Nordmanden spilder ikke tiden og er dobbelt så hurtig som sin største konkurent.

Det norske skakgeni Magnus Carlsen er ikke bare god, han er også ekstremt hurtig. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Nogle gange er den førte indskydelse den bedste.

Det er læren for det norske skakgeni Magnus Carlsen, der i disse dage jagter titlen som verdensmester i hurtigskak, hvor hver spiller har 15 minutter til rådighed i hvert parti plus ti sekunder ekstra pr. træk.

Carlsen har dog tænkt sig at droppe tænkepauserne.

- Jeg har vundet alle partierne, hvor jeg har spillet hurtigt. Så snart jeg begynder at tænke, går det dårligt, siger Magnus Carlsen til den norske tv-station NRK, der har regnet ud, at Magnus Carlsen i gennemsnit blot har brugt seks minutter på at udspille sine modstandere i sine seks sejre.

Den førende ved VM i hurtigskak, russeren Vladimir Fedoseev, har til sammenligning brugt 13 minutter i gennemsnit pr. parti i sine seks sejre.

Næsten klar til lynskak

Udover at Magnus Carlsen selv føler, han spiller bedst, når han slår hovedet lidt fra og spiller på sin intuition, så har de hurtige træk også en intimiderende effekt.

- Når jeg spiller med erfaring og selvtillid, så flyder det godt. Så spiller jeg hurtigt og laver de rigtige træk. Og når jeg laver de forkerte træk, så tror modstanderen, at jeg spiller bedre, end jeg gør, fordi jeg spiller så selvsikkert, lyder rationalet fra Magnus Carlsen.

Nordmanden er den hurtigste mand ved VM, men han har ikke været den bedste.

Carlsen har syv point, mens Hao Wang, Vishy Anand og Peter Svidler står noteret for 7,5 point, mens den førende Vladimir Fedosejev har 8 point. En sejr giver 1 point, mens remis giver et halvt.

Magnus Carlsen kommer på sidstedagen op mod den førende Vladimir Fedosejev.

NRK sender fra turneringen fra klokken 11:45 torsdag.

I tilfælde af pointlighed mellem spillere bliver indbyrdes opgør afgørende. Står spillerne også lige her, så ser man på, hvem der har mødt de bedste spillere i løbet af turneringen, hvilket er en ulempe for Magnus Carlsen, da han er højest rangeret.

Fredag tages der hul på VM i lynskak, hvor spillerne blot har tre minutter med tre ekstra sekunder pr. træk til rådighed i hvert parti.

Facebook
Twitter