Norsk sølvtøj: Debutant med pragtpræstation ved VM i skiskydning

Ingrid Landmark Tandrevold sikrede sig overraskende en sølvmedalje ved kvindernes sprint-disciplin ved VM i skiskydning.

Det var en noget måbende og helt udkørt Ingrid Landmark Tandrevold, som kameraene stillede skarpt på ved mållinjen ved VM i skiskydning i svenske Østersund.

Den 22-årige norske debutant havde forinden kørt sit livs løb og sikrede sig en sølvmedalje i kvindernes udgave af sprint-disciplinen

- Det er helt vildt. Det er stadig ikke gået op for mig endnu, hvad jeg har præsteret. Alt gik upåklageligt og timingen var perfekt. Jeg gav alt, jeg havde.

- I afslutningen føltes det, som om at mit hjerte stoppede med at banke før mållinjen, og jeg var så stiv i mine ben, som jeg aldrig har været før. Før det hele sortnede for mig, nåede jeg at tænke, at jeg ikke ville ende som nummer fire. Der måtte graves dybt, og det blev der, sagde hun til den norske avis VG.

Landmark Tandrevold, der ligger på en beskeden 14. plads sammenlagt i World Cuppen denne sæson, begyndte stærkt og i højt tempo i dagens sprint, hvor hun leverede fejlfrit i både den liggende og stående skydning.

Da hun kom i mål, var hun klart nummer et, men i sidste ende måtte hun overlade førstepladsen til slovakiske Anastasia Kuzmina, der kom ind 9,7 sekunder bedre end nordmanden. Tyske Laura Dahlmeier tog sig af andenpladsen og bronzemedaljen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk