Ny dansk VM-medalje: Alm sprinter bronze hjem på stafetten

Det danske orienteringslandshold vandt søndag bronze på sprintstafetten ved VM.

Maja Alm tog sin anden medalje ved VM i orienteringsløb, da hun sammen med landsholdet søndag tog bronzemedaljer på sprintstafetten. (Foto: Kell Sønnichsen/Dansk Orienterings-Forbund © Kell Sønnichsen/Dansk Orienterings-Forbund)

Søndag bød på mere metal til den danske lejr ved VM i orienteringsløb i Letlands hovedstad, Riga.

Det danske stafethold kom i mål i tiden 59 minutter og 14 sekunder på sprintdistancen, og det rakte til en bronzemedalje bag Sverige og Schweiz, som tog sig af første- og andenpladsen.

Svenskerne var i mål 47 sekunder før danskerne i disciplinen, hvor hvert hold består af to mænd og to kvinder.

Danmarks hold bestod af Amanda Falck Weber, Tue Lassen, Jakob Edsen og Maja Alm.

Alm var sidste løber for det danske mandskab. Hun sørgede for, at danskerne fik medaljer ud af anstrengelserne med en stærk sidste tur.

Ved første mellemtid var hun på syvendepladsen 1 minut og 35 sekunder efter Sveriges sidste løber. Men langsomt løb Alm sig frem i feltet og distancerede flere løbere på vej mod medaljen.

I begyndelsen tvivlede Alm dog en smule på, at det kunne lade sig gøre, fortæller hun i en pressemeddelelse fra Dansk Orienterings-Forbund.

- For jeg tror, jeg var lidt stresset og var langt efter de andre. Men da jeg kom ud i parken på den sidste halvdel af banen og kunne se de andre, var det bare med at trykke på.

- Jeg vidste godt, at min form var god. Og jeg vidste, at når jeg åbnede hårdt op, ville det gå hurtigt. Og da jeg hentede de andre, var det nærmest, som om de stod stille.

- Men jeg skulle også holde sammen på orienteringen og komme helt i mål uden at lave fejl, siger Maja Alm.

Alm var også i fokus lørdag, da hun for fjerde år i træk blev verdensmester på sprintdistancen hos kvinderne.

Hun var også en del af det danske hold, der i 2017 hentede sølv i stafet på sprintdistancen.

/ritzau/

Facebook
Twitter