Ny millionaftale sikrer OL-atleterne endnu bedre vilkår

DIF har indgået en sponsoraftale til en værdi af 40 millioner kroner med et investeringsselskab.

Tre af de danske medaljevindere fra OL i Rio. Sara Slott Petersen vandt sølv i 400 meter hæk, og det samme gjorde Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen damedouble i badminton. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

De danske olympiske og paralympiske atleter har fået et økonomisk rygstød frem mod Legene i Tokyo i 2020.

Investeringsselskabet KIRKBI A/S har indgået en støtteaftale til en værdi af 40 millioner kroner med Danmarks Idrætsforbund.

Med det beløb mere end indfrier Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark samtidig deres økonomiske målsætning om at nå op på 100 millioner støttekroner fra sponsorer.

Pengene skal være med til at sikre atleterne optimale vilkår i forberedelserne til OL i Japan, og særligt para-atleterne kan se frem til en håndsrækning.

- Pengene skal primært gå til en styrkelse af vilkårene for atleterne op til og under OL og PL. Desuden skal en del af midlerne gå til talentarbejde, så vi også kan se danske atleter på den internationale scene på en længere bane. Vi er særligt glade for, at vi med opbakningen fra KIRKBI kan give vores samarbejde med parasporten en rigtig god start og løfte PL-atleternes forberedelser frem mod PL i Tokyo, siger DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm, i en pressemeddelelse.

Afgørende aftaler

I sommer blev den største enkeltstående donation i dansk eliteidræts historie uddelt, da Salling Fondene gav 50 millioner kroner til Team Danmark til brug i arbejdet med de danske atleter.

I Team Danmark, der står for den overordnede koordinering af eliteidrætten i Danmark, ser man den type samarbejdsaftaler som afgørende i jagten på olympiske medaljer.

- Team Danmark har store ambitioner på dansk eliteidræts vegne, og der er stadig uforløste potentialer, som vi sammen med specialforbundene skal være dygtige til at forløse, hvis vi skal fastholde den positive udvikling. Det arbejde er midlerne fra fonde og virksomheder med til at understøtte, siger direktør Lone Hansen.

Ved OL i Rio i 2016 vandt Danmark 15 medaljer og ved PL blev det til i alt syv.

Facebook
Twitter