Ny sport giver Maja Alm ny motivation

Maja Alm har skiftet orienteringsløb ud med atletik og fundet fornyet motivation i karrieren.

Maja Alm har fundet fornyet motivation ved at skifte orienteringsløb ud med atletikken. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall / TT © Bjorn Larsson Rosvall)

Hun er kendt som en af verdens absolut bedste orienteringsløbere, men lige for tiden er den sport, hun normalt dominerer, lagt i dvale.

Det er nemlig ikke så lang tid siden Maja Alm meldte ud, at hun fra 2019 og frem sætter orienteringsløbet på pause for at forfølge en ny drøm om at kvalificere til OL i Tokyo 2020 i 5000 meter løb.

Derfor er orienteringstræningen nu skiftet ud med nye legekammerater i AGF Atletik, og det har allerede gjort et stort indtryk på Maja Alm.

- Jeg har aldrig været så motiveret til at skulle igennem en vinter, som jeg er denne vinter, fordi det er noget helt nyt.

- Det er rigtig fedt at komme ind i et nyt træningsmiljø, møde nogle nye mennesker og blive inspireret til noget nyt. Så jeg synes faktisk allerede, at jeg har fået rigtig meget ud af det.

Tror på drømmen

Første mål for Maja Alm i sin nye sport bliver at klare kvalifikationskravet til OL på 5000 meteren. Og på trods af at hun først lige er begyndt på banetræningen, så er hun ved godt mod i forhold til at nå sit mål om at komme til OL.

- Jeg har allerede fundet nogle små ting, jeg kan justere på. Jeg er meget fortrøstningsfuld med, at det kan lade sig gøre, men jeg er også rimelig utålmodig. Jeg vil gerne se nogle resultater nu, men jeg ved jo godt, at jeg skal være tålmodig, og så skal det nok komme.

Skiftet til baneløb betyder dog ikke, at Alm har lagt løbet i det fri fuldstændig bag sig. Til december skal hun nemlig deltage ved EM i cross i Holland, mens hun også lige tager et VM på hjemmebane i samme disciplin til marts næste år.

- Det giver mig lige mulighed for at teste nogle ting, inden det for alvor går løs på banen.

- Efter det så er det atletikken, der får fuldt fokus. Man kan ikke det hele, og hvis jeg vil det hele, så kommer jeg ikke til noget af det, og der er det altså lige nu OL, der er det vigtigste at forberede mig på.

Facebook
Twitter