Ny world cup-sejr til Dufour: Slår femdobbelt OL-guldvinder for anden dag i træk

Dressur-rutteren Cathrine Dufour snuppede på imponerende vis også world cup-sejren i kür i Herning.

Cathrine Dufour blev den helt store triumfator ved world cup-stævnet i Herning. Søndag sikrede den danske dressurrytter sig sejren for anden dag i træk, da hun endnu engang henviste den femdobbelte OL-guldvinder, tyskeren Isabell Werth, til andenpladsen - denne gang i kür.

Cathrine Dufour var i søndagens frie kür-konkurrence sikkerheden selv på hesten Cassidy.

Den danske ekvipage udviste både kontrol, lethed og personligt udtryk i sit program og endte med karakteren 85,945.

Legenden Isabell Werth blev på hesten Don Johnson nummer to med karakteren 83,755. Svenskeren Patrick Kittel på Delaunay Old blev nummer tre.

Outstanding oplevelse

- Det er kæmpestort. Én ting er selve world cuppen, det er selvfølgelig fantastisk og en stor præstation, men at ride for det danske publikum som de har været i dag og i går, det har været fuldstændig outstanding.

- Følelsen af, at når jeg rider ind, så er der musestille og når jeg så rider ud og hilser af, så brøler de bare taget af. Det har været helt vildt, fortæller Cathrine Dufour efter sejren.

Den danske dressurrytter trives bedst under pres, så det store fremmøde i Boxen i Herning var kun med til at gøre hende bedre.

- Jeg er allerbedst under pres. Jeg kan bedst lide at ride med fuld pres på. Jeg er ikke så god, hvis der ikke er noget at ride om, så jo mere pres, jo bedre.

Danske Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack sluttede lige udenfor podiet, mens Agnete Kirk Thinggaard på Jojo AZ blev nummer seks og Anna Zibrandtsen og Arlando blev nummer syv.

Se Cathrine Dufours vinderridt i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter