Nye medlemstal: Badminton har vendt negativ udvikling

Nye medlemstal viser, at badminton-sporten har vendt den negative udvikling, mens fodbold og motorsport bløder.

Badminton er en af de sportsgrene, der har formået at vende den negative udvikling. Her er det Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den gode nyhed er, at der er fremgang i antallet af danskere, der dyrker idræt i forhold til sidste år. Og at en sportsgren som badminton har vendt den negative udvikling i medlemstal til fremgang.

Men der er også dårlige nyheder for idrætsforbund, som eksempelvis Danmarks Motor Union og Dansk Boldspil-Union, der har mistet mange medlemmer.

Det er nogle af konklusionerne, man kan drage af de nye medlemstal i de danske sports- og idrætsforeninger, som Danmarks Idrætsforbund har udsendt.

Den generelle fremgang kommer efter to år, hvor DIF og DGI samlet set har oplevet en mindre nedgang i antallet af medlemmer. Den kan eksempelvis spores i et rekordantal kvindelige medlemmer, 43,2 procent af det samlede medlemstal, samt i antallet af børn, der dyrker idræt.

Samlet set er antallet af medlemmer i de tre idrætsforeninger DIF, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund steget med 1924 medlemmer.

Her er de seks forbund, der har haft størst medlemsfremgang i 2016:

Her de seks forbund, der har mistet flest medlemmer i 2016:

Kilde: Danmarks Idrætsforbund

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk