Nyt dansk par fortsætter de lovende takter

Roerne Lærke Rasmussen og Christina Juhl Johansen vandt deres anden internationale medalje på kort tid ved et world cup-stævne i Schweiz.

Lærke Hedvig Rasmussen (tv.) og Christina Juhl Johansen med bronzemedaljerne om halsen. (Foto: Svend Bertil Frandsen © Svend Bertil Frandsen)

Fremtiden ser lys ud for Lærke Rasmussen og Christina Juhl Johansen.

De to roere vandt bronze ved World Cup-stævnet i schweiziske Luzern i kvindernes toer uden styrmand.

Parret blev sat sammen efter OL i Rio, da Anne Dsane Andersen stoppede karrieren og efterlod Hedvig Lærke Berg Rasmussen uden en makker.

De debuterede i deres første internationale regatta med sølv ved EM i Tjekkiet tidligere på sæsonen, og har hurtigt fundet ind i et frugtbart samarbejde.

Udsolgt til sidst

I Luzern tilbagelagde det danske makkerpar de 2000 meter i tiden 07.11.970, hvilket var lidt mere end 10 sekunder efter New Zealand, der vandt.

- To medaljer i to internationale løb, det er en god statistik. Vi havde snakket meget om, at vi for alt i verden ikke måtte få en dårlig start, fordi så er det utroligt mentalt hårdt at komme tilbage. Det lykkedes ganske godt, vi kom godt med, men vi må også indrømme, at der var noget nær udsolgt på de sidste 500 meter, og der var det godt, at der var pæn afstand ned til englænderne.

- Vi kan stadig forbedre os meget, men vi er superglade for bronze, siger de ifølge en pressemeddelelse.

Den næste styrkeprøve for rolandsholdet er VM i USA, der finder sted i slutningen af september.

Facebook
Twitter