Øh, var det ikke..? OL-guldvinder deltog i sidste uges storm mod Kongressen

Tidligere holdkammerater har identificeret Klete Keller som medvirkende til angrebet mod den amerikanske kongres.

Klete Keller vandt i 2004 og 2008 guld for USA ved OL i Athen og Beijing. (Foto: Greg WOOD © Scanpix)

Det gik ikke stille for sig, da en enorm flok vrede amerikanere i sidste uge gik til angreb på Kongressen i USA.

Undervejs i angrebet blev der smidt tåregas, pistoler blev trukket, og i alt fire mistede livet. I oprydningsarbejdet blev der såmænd også fundet bomber.

En stor flok demonstranter trængte i sidste uge ind i Kongressen, hvor fire personer mistede livet under tumulten. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

Og midt i det hele, uden invitation, blandt tvivlsomme CV'er og intentioner, stod der alligevel én, som på sin egen facon stak en smule mere ud end resten.

Den 38-årige OL-guldvinder Klete Keller.

Tre gange har den tidligere svømmer deltaget ved OL, og to gange, i 2004 og 2008, har han hjulpet USA til guld i holddisciplinen sammen med blandt andre den mest vindende olympiske atlet nogensinde, Michael Phelps.

Klete Keller er på videoer fra Kongressen blevet identificeret af tidligere holdkammerater, blandt andet fordi han på videoen bærer USA's olympiske holdjakke med både det amerikanske flag og det olympiske logo.

Til ESPN udtaler det amerikanske svømmeforbund følgende om Klete Kellers involvering i angrebet på Kongressen følgende:

- Vi respekterer retten til fredeligt at demonstrere, men vi tolererer ikke på nogen måde de handlinger, som vi så ved Kongressen i sidste uge.

Ved OL i Athen i 2004 var det såmænd Keller, der på dramatisk vis svømmede guldet hjem til USA foran australske Ian Thorpe. Netop det øjeblik er nok ikke det, som han vil blive husket for fremadrettet.

Herunder kan du se guldkampen med Klete Keller i hovedrollen fra 2004.

Får hurtigt konsekvenser

Selv om der blot er gået seks dage siden angrebet på Kongressen, så har FBI og statsanklageren allerede rejst over 170 sager mod personer involveret i optøjerne. Flere end 70 er blevet sigtet, og der er modtaget over 100.000 tip i forsøget på at identificere så mange som muligt.

- Jeg tror, at størrelsen og skalaen af denne undersøgelse er uden fortilfælde, ikke bare i FBI's historie, men i Justitsministeriets historie, fortalte Michael Sherwin, statsanklager, tirsdag aften på et pressemøde.

Dermed ser det også ud til, at Klete Keller kan se frem til at blive retsforfulgt for sin involvering i sidste uges angreb, selv om der ikke er dokumentation for, at han skulle have opført sig voldeligt. Til gengæld er flere af de medvirkende allerede tiltalt for blandt andet ulovlig indtrængen.

Klete Keller fortalte tilbage i 2018, hvordan efterveerne fra karrierestoppet og en skilsmisse sendte ham helt derud, hvor han som hjemløs boede i sin bil i ti måneder. Siden kom han tilbage på rette køl som ejendomsmægler i Colorado Springs, men virksomheden har siden nyheden om hans tur til Kongressen fjernet ham fra hjemmesiden, mens Klete Keller selv har slettet alle sine profiler på sociale medier.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter