Økonomi sætter en stopper for danske curling-søstres karriere

Madeleine og Denise Dupont indstiller curling-karrieren.

Madeleine Dupont i kamp for Danmark ved VM i curling i marts. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Den sidste sten er kastet.

Efter næsten 20 år som aktiv har den danske curling-skipper Madeleine Dupont valgt at indstille karrieren sammen med sin søster, Denise Dupont.

Økonomien står ikke mål med udfordringerne, og derfor har søstrene valgt at sige tak for nu, siger Madeleine Dupont.

- Det hænger simpelthen ikke sammen for os længere. Alt skal op af lommerne bare for at være med, og det er umuligt med et fuldtidsarbejde at passe sin træning dag efter dag, selv om vi har gjort det i mange år.

- Det er bare ikke sjovt længere, når man har prøvet at spille med i toppen, og så dumpe ned til at spille om placeringerne langt nede i feltet, mens man kan se at de andre lande satser på sporten, siger Madeleine Dupont.

VM var motivation

Da VM i curling tilbage i marts blev afholdt i Silkeborg, var det et kæmpe øjeblik for søstrene.

Allerede for et år siden var tankerne om et karrierestop nemlig oppe at vende, men et VM på hjemmebane trak alligevel så meget, at beslutningen om at stoppe først blev truffet for nylig, siger Madeleine Dupont.

- Man kan sige, at ringen blev sluttet med VM på hjemmebane. Det var helt sikkert en kæmpe drivkraft, når man gik og tænkte på at stoppe, og det var meget mere, end jeg turde håbe på at spille foran familie og venner.

Denise Dupont under VM i curling. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Danmark sluttede VM på en 11. plads ud af 13, og netop det ærgrer Madeleine Dupont. I flere af kampene fik danskerne hug, men i de tætte kampe kunne man på isen mærke, hvor lidt, der adskilte Danmark fra de andre nationer, som satser på curling.

Den indsigt gjorde det nemmere at træffe beslutningen om at stoppe, siger Madeleine Dupont.

- Det drejer sig rigtig meget om rutine, og det er hårdt at indse, at selv om vi er tæt på, så kan vi ikke nå de andre lande med det set-up, som vi har nu.

- Jeg ærgrer mig meget over, at vi ikke er fulgt med udviklingen i Danmark - det har de eksempelvis gjort i Sverige, hvor de på få år fik banket et hold op, der vandt OL-guld, siger Madeleine Dupont.

Facebook
Twitter