OL-guldvinder og 19-årig gast sejler sig i front i første officielle sejlads

39-årige Jonas Warrer og den 20 år yngre gast Jakob Precht Jensen har fået en forrygende start på parrets makkerskab.

39-årige Jonas Warrer til venstre og den 19-årige gast Jakob Precht Jensen til højre.

Jonas Warrer har efterhånden masser af år på bagen som 49'er-sejler, men i dag sejlede han for første gang en officiel sejlads med sin nye gast Jakob Precht Jensen.

Warrer, der for ti år siden vandt guld ved OL i Beijing med Martin Kirketerp, og den blot 19-årige Jakob Precht Jensen har trænet sammen siden september, men først i dag stævnede de ud sammen til deres første officielle konkurrence ved Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.

Efter de første tre af i alt 16 sejladser indtager Warrer og Jakob Precht Jensen førstepladsen i konkurrencen for 49’er-både.

- Det er fedt, når det er den første rigtige sejlads for os. Vi vidste ikke, hvor vi stod, og det her er en indikation på, at vi ikke er langt fra, hvor vi gerne vil være, siger Jonas Warrer.

Uimponeret gast

Mens den rutinerede Jonas Warrer står taktikken på vandet, er det Jakob Precht Jensens opgave at få båden til at sejle så hurtigt, som muligt.

- Jeg er dybt imponeret over, hvordan han går til det. Han er stille og rolig og fokusere godt på hans opgave – det er virkelig flot, at han går så uimponeret til det.

49’er-parets helt store mål er verdensmesterskaberne på hjemmebane i Aarhus i juli måned. Udtagelsen til VM foregår ved et stævne i Kiel i juni.

Ved stævnet på Mallorca deltager i alt 22 danske både.