OL-medaljehåb sætter studiet på pause: Fuldtid på BMX-cyklen gør mig meget bedre

Simone Tetsche Christensen har taget et stort skridt i sin BMX-karriere ved nu at udøve sporten på fuldtid.

(Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Trods en 2018-sæson, der måske ikke er gået helt efter planen, så fik Simone Tetsche Christensen for et par måneder siden bekræftet, at hun stadig hører til blandt verdenseliten i BMX. Hun fik nemlig et lille telefonopkald, der skulle åbne en verden af muligheder for danskeren.

- Jeg blev kontaktet i sommer af træneren hernede i Aigle i Schweiz, forklarer Simone Tetsche Christensen.

Træneren er den tidligere BMX-verdensmester Liam Phillips. Der ville høre danskeren, om hun havde lyst til at flytte derned for at træne fuldtid. Efter en test på et par måneder var Simone Tetsche Christensen ikke i tvivl – muligheden var for god til at misse.

-Det er første gang, at jeg prøver at være fuldtidsudøver. Så det er også rigtig spændende. Det føles rigtig godt. Jeg er ved at være vant til at være mere doven, og at man har tid til en hel masse ting. Førhen skulle man lidt stresse sit liv, fordi man både skulle læse og træne, forklarer Simone Tetsche Christensen.

Det har langt fra været dårligt fra danskeren i 2018, hvor det både blev til EM-sølv og en femteplads ved VM, men skader var med til at gøre sæsonen turbulent. Derfor var muligheden for at dyrke sporten på fuldtid også meget fristende.

Midlertidigt farvel til studiet

Det betyder dog, at den danske topatlet har været nødsaget til at nedprioritere andre ting i sit liv.

- Først og fremmest savner jeg mine venner og familie rigtig meget, men derudover har jeg også valgt at sætte mit studie på pause. Jeg skulle have startet på min kandidat i medicin, men jeg kunne ikke få det til at hænge sammen, fordi der er en masse klinik-timer. Vi må vente og se, hvad der kommer til at ske med det, forklarer Simone Tetsche Christensen.

Bøgerne fra medicinstudiet er savnet en lille smule, men hun kan mærke, at der er en mærkbar fremgang på BMX-cyklen.

- Mit liv er meget nemmere nu, selvom jeg savner at læse. Men jeg kan mærke på min træning og udvikling, at det hele går nemmere, når man har 100 procent tid til træning og forberedelse, forklarer Simone Tetsche Christensen.

- Jeg synes, at jeg er meget bedre kørende. Jeg arbejder med en masse små detaljer, men det er også lige netop de detaljer, som skal være med til at lave nogle bedre resultater i den kommende sæson og frem mod OL. Så jeg synes helt klart, at min kørsel bærer præg af den beslutning, jeg har taget, lyder det fra danskeren.

Som for så mange andre udøvere, så er tankerne rettet mod OL i Tokyo i 2020 for Simone Tetsche Christensen. Hendes fremtid i træningscenteret i Aigle har først og fremmest en udløbsdato der.

Læge på fuldtid

Det kan muligvis være hendes sidste skud i BMX-sporten, så det handler om at nyde det, så længe det varer.

- Når jeg engang skal være læge på et tidspunkt, så skal jeg også være det resten af livet. BMX er der ikke resten af livet, så jeg tænker, at det er et godt tidspunkt til at give sporten alt, hvad jeg har, og så må vi se, hvad jeg kan komme hjem med fra Tokyo i 2020, forklarer Simone Tetsche Christensen.

- Det kan også være, at jeg fortsætter efter OL, men lige nu vil jeg rigtig gerne nyde min karriere i BMX, lyder det fra hende.

Simone Tetsche Christensen føler, at noget af det, som virkelig hjælper meget i hendes udvikling, er, at hun nu træner sammen med nogle af verdens bedste BMX-ryttere til dagligt.

Det er med til at presse hende hver eneste dag i træningen, og det styrker derfor hendes tro på, at hun kan opnå de mål, som danskeren har sat for sig selv de kommende år.

Simone Tetsche Christensen vandt EM-sølv i august-måned i år. (Foto: © Stefan Wermuth, Scanpix)

- Jeg har en masse mål, som jeg gerne vil opnå i 2019 og i 2020. Det er ikke fordi, mine mål har ændret sig, efter jeg er flyttet herned, men jeg tror bare, at det er lidt mere realistisk at nå dem nu, fordi der er nogle detaljer, som jeg tidligere ikke har haft fokus på, som jeg nu kan se, vil hjælpe mig rigtig meget. Det giver lidt mere blod på tanden, siger Simone Tetsche Christensen.

- Jeg vil gerne lave medaljer til Danmark ved både EM og VM. Generelt til World Cups vil jeg gerne lave podiepladser, men jeg kunne også godt tænke mig at stå øverst. Efter en masse anden- og tredjepladser synes jeg, at det er ved at være tid til at prøve at vinde et stort løb. Jeg skal selvfølgelig først lige kvalificere mig til OL, men jeg håber rigtig meget, at jeg kan hente en medalje i Tokyo 2020, lyder det fra den danske EM-sølvvinder.

Simone Tetsche Christensens store gennembrud kom i 2015, hvor hun også fik den eftertragtede pris ”Årets Fund”.