OL-overblik: 3 klasser, 7 både, 3 OL-pladser og blæsevejr

Syv danske både er i heftig fight om tre billetter til OL. Få et overblik over favoritterne her.

Der er mange om buddet, når de danske sejlsportsbilletter til OL skal fordeles. Billedet her er fra EM i 49'er i Aarhus. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det strammer til i OL-udtagelsen i tre af sejlernes klasser. Så hvem vinder OL-billetterne, når VM for Nacra, 49er og 49er FX går i gang. På søndag kan vi sætte navne på deltagerne i de tre klasser. Vi har lavet et lille overblik over hvem der kæmper om hvad under VM:

49'er FX

49'er FX er en relativt ny klasse for kvinder – og det er første gang den er med til OL. Det danske landshold har været uhyggeligt konsistente de senere år, og haft 2-3 både i top 10 hele tiden. Og nu spidser det til. Hansen/Salskov-Iversen er 7 point foran Baad/Thusgaard. En pæn føring, men så heller ikke mere. Og vi starter stævnet med et par dage med temmelig meget vind, hvor Baad/Thusgaard traditionelt er gode. Omvendt er Hansen/Salskov-Iversen gode til at hold fast, og fokusere på den lange bane i et stævne. Vi kan ende med, at det hele bliver afgjort søndag, hvor der skal sejles Medal Race.

I lige den klasse, skal vi slet ikke se på konkurrenterne. Vi ved italienerne har vundet både EM og VM, ved ved brasilianerne og new zealænderne er gode, men vi ved også, at de her to danske besætninger kan slå dem alle. Men danskerne kommer til at koncentrere sig om at blive udtaget, ikke om at vinde VM. Det bliver uhyggeligt tæt.

Nacra 17

I Nacra 17 kan det godt gå hen og blive blodigt. Det er en ny klasse, en ny båd, og vi har to besætninger, der har vist stort set de samme resultater. Der er fire point mellem den førende besætninger med Nørregaard/Viborg og Cenholdt/Lübeck. Allan Nørregaard vandt bronze i 2012, og har allerede vist sin rutine i slutningen af lange sejladsserier.

Men Cenholdt/Lübeck har gået uimponeret til opgaven og har i flere sejladser vist, de kan sejle rigtigt stærkt. Det her kan ende i et blodigt opgør, der først finder en afgørelse til allersidst!

49'er

Lad os slutte med den nemme. I 49'er er det allerede afgjort at Jonas Warrer og Anders Thomsen vinder udtagelsen. De er samtidig eneste båd til start ved VM, men selvom de kan se frem til at blive udtaget, så handler VM om noget helt andet for besætningen. For selvom Jonas Warrer vandt OL-guld i 2008, så er der et stykke til toppen af klassen endnu.

For nylig fik besætningen en ny træner, og de har trænet og kæmpet for at finde storformen. Jeg har hele tiden ment at de er et godt bud på et godt resultat til Ol. Ikke som favoritter, men som outsidere.

Det mener jeg stadig, og jeg mener stadig de kan vinde medalje. Men så er det bydende nødvendigt, at de her under VM viser, at de kan blande sig i topstriden. Umiddelbart er new zealænderne Burling/Tuke nok favoritter med et par både fra Storbritannien og Australien lige efter. Men Jonas og Anders skal i top 10, hvis formkurven skal holde frem mod OL.

Facebook
Twitter