OL-plads sikrer dansk karate kvart million i støtte

Dansk Karate Forbund får 252.000 kroner i Team Danmark-støtte i en satsning frem mod OL i 2020.

Dansk Karate Forbund kan se frem til 250.000 kroner i støtte fra Team Danmark. (Foto: kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Dansk Karate Forbund var eneste nye forbund på listen over specialforbund, der i 2018 kan se frem til at modtage støtte fra Team Danmark.

Forbundet bliver ifølge Team Danmark tildelt 252.000 kroner, hvilket skal ses i lyset af, at karate i 2020 er med på OL-programmet for første gang.

- Det er stort, siger sportschef i Dansk Karate Forbund Allan Kjærsgaard, der ser støtten som en nødvendighed for at følge med udviklingen i sporten.

- Selv om karate er en lille sportsgren, begynder sporten at blive gearet som andre sportsgrene, hvad angår forskning, videoanalyse, kost og ernæring. Alt hvad du kan sætte ind i en sportssammenhæng.

- I den seneste tid, hvor OL har været i sigtet, ser vi, at lande med et godt apparat i forvejen er svære at følge. Det går rigtigt stærkt. Derfor er det nødvendigt med en samarbejdspartner for at følge med.

- Med denne støtte føler vi os klar til at hoppe ind bag i toget og arbejde os op igennem vognen, for vi har i den grad nogle atleter, der kan og vil det her, siger Allan Kjærsgaard.

Han håber blandt andet, at Team Danmarks stab kan hjælpe på det mentale plan.

- Vi har brug for mentale ressourcer og sparring omkring det psykologiske. En kamp varer tre minutter, så er du ikke klar, når du står ved linjen, taber du, siger sportschefen.

Stigning i støtte til parasporten

Dansk Karate Forbund tæller aktuelt fire eliteudøvere, der er inde i billedet til OL, og derudover en bruttotrup på ti udøvere.

- OL er selvfølgelig en overskrift, og det er få udøvere, der satses på, men vi håber også, at det drysser på dem, der er på vej, siger Allan Kjærsgaard.

I alt har Team Danmark afsat 82,4 millioner kroner til foreløbigt 23 specialforbund.

Danmarks Cykle Union får lidt mere støtte end i 2017. Blandt andet kan banerytterne se frem til at få specialudviklede dragter, hjelme og fintunede cykler, oplyser Team Danmark-formand Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Parasport Danmark får 371.000 kroner mere end i 2017, så forbundet nu lige akkurat runder to millioner kroner i støtte.

Dansk Sejlunion mister lidt mere end en million, så der nu støttes med 8,7 millioner kroner i 2018. Dansk Forening for Rosport mister omkring en halv million og får i 2018 9.350.000 kroner.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter