OVERBLIK Her er de danske kajakroeres VM-chancer

Sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, Lars Robl, vurderer de danske roeres medaljechancer

Emma Aastrand Jørgensen er en af syv danskere, der skal i aktion ved VM i kajak i Portugal. Her ses hun til OL i Rio. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

I dag starter verdensmesterskabet i kajak i Portugal, hvor Danmark stiller til med syv deltagere. Sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, Lars Robl, tror og håber på danske medaljer.

- To medaljer, så er vi rigtig glade.

- Jeg synes det væsentligt at have for øje, at VM er det største i hver årscyklus, men vi kører også en fireårscyklus, hvor det lange perspektiv er OL. Det er der, vi skal stå skarpest, og så er VM et mellemfaldende mål. Selvfølgelig håber vi da på at få så stor medaljehøst som muligt, men vi har et langsigtet perspektiv, siger Lars Robl.

Emma Aastrand Jørgensen

Emma Aastrand Jørgensen er et af Danmarks bedste bud på en medalje. Hun er i god form, og kommer med stor selvtillid ifølge sportschef Lars Robl, der håber på en podieplads til Aastrand Jørgensen på favoritdistancen 200 meter.

- Emma er rigtig godt roende i øjeblikket. Hun står skarpt på både 200 meter og 500 meter, og vi håber på en top tre-placering. Men når vi snakker top tre, så kan alt jo ske, siger Lars Robl.

Udover 200 meter i enerkajak, skal Emma Aastrand Jørgensen også ro 500 og 5000 meter i enerkajak.

René Holten Poulsen & Morten Graversen

Danmark stiller også til start med en ny konstellation i toerkajakken på 1000 meter. Det er det nye makkerpar med René Holten Poulsen og Morten Graversen, som skal forsøge at finde en rytme sammen.

- Det er jo en ny konstellation, og de skal finde ind til hinanden, men det er lovende. Der er power i båden. På nuværende tidspunkt håber vi på, de når en A-finale. Sætter vi barren rigtig højt, så er det top seks, siger sportschefen.

Kvindernes firerkajak

Julie Frølund Funch, Pernille Knudsen, Line Langelund Eriksen og Bolette Nyvang Iversen stiller op i firerkajak på 500 meterdistancen. Pernille Knudsen og Julie Frølund Funch skal også ro 1000 meter i toerkajak. I begge discipliner er målsætningen ifølge Lars Robl at komme i A-finalen.

- Indenfor det sidste års tid har pigerne i firerkajakken udviklet sig ganske betydeligt, så vi håber på en A-finale, siger sportschefen.

René Holten skal udover toerkajakken også ro 1000 meter og 5000 meter i enerkajakken, men ovenpå et skuffende EM for den ellers stærke dansker, vil Lars Robl ikke sætte forventningerne for højt.

- Efter EM kiggede han indad og har meget selvkritisk gået til stålet, for at vende den her udvikling. René er på vej frem. Han er jo brølstærk, og hans teknik er uovertruffen, så det er et spørgsmål om, hvordan han står på dagen, siger Lars Robl.

Verdensmesterskabet afholdes fra den 23-26. august i Montemor-o-Velho i Portugal.

Facebook
Twitter