Overlegne Rosenmeier snupper EM-guld: 'Det har jeg hungret efter længe'

Parabordtennisspilleren Peter Rosenmeier er efter dagens EM-finalesejr nu forsvarende mester i de tre største turneringer.

Peter Rosenmeier modtager publikums hyldest efter PL-guldet i Rio i 2016. (Foto: © SERGIO MORAES, Scanpix)

Peter Rosenmeier var ude i lidt af et drama i EM-semifinalen tidligere på dagen, men da der efterfølgende stod finale på programmet, var sagen en helt anden.

Parabordtennisspilleren levnede nemlig ikke sin rumænske modstander, Bobi Simion, nogle chancer overhovedet, og Rosenmeier vandt overbevisende med 3-0 i sæt, 11-5, 11-7, 11-8.

- Det var overraskende overbevisende. Han har spillet utrolig godt hele året, men det lykkedes mig at sætte mig på ham, og så kom han aldrig tilbage igen.

- Det var dejligt med en finale, der ikke tog mere end en halv time. Jeg havde en utrolig tæt semifinale, hvor nerverne virkelig sad ude på trøjen, så det var dejligt at kunne undgå det, siger Rosenmeier til DR Sporten.

Tre af de største

EM-guldet blev en form for revanche for Peter Rosenmeier, som skuffende måtte forlade turneringen allerede i kvartfinalen ved seneste EM i 2017.

Og ikke nok med, at Rosenmeier lykkedes med at revanchere skuffelsen fra 2017, og at EM-guldet i sig selv er en stor bedrift, så har han med EM-titlen opnået en imponerende milepæl.

- Jeg er nu forsvarende mester i alle tre store turneringer (PL, VM og EM red.), og det har jeg hungret efter længe.

Peter Rosenmeier jubler efter sin finalesejr ved PL i Rio i 2016. (Foto: © SERGIO MORAES, Scanpix)

- Jeg har et exceptionelt hold omkring mig, der sørger for, jeg kan præstere på topniveau. Jeg nyder det stadig, og der er masser af mål forude, så jeg klør på, og så er der også et PL-hattrick, jeg går efter.

Inden Rosenmeier, der vandt PL-guld i 2008 og 2016, skal rette fokus mod legene i Tokyo næste år, venter lige en masse udfordringer.

Den første er allerede i morgen, hvor han sammen med landsholdet spiller holdturnering ved EM i Helsingborg.

- Målsætningen er altid guld. Måske ændrer vi den løbende, men lige nu og her er det guld. VI går efter at vinde hver eneste kamp, og gør vi det, så vinder vi jo også til sidst.

Peter Rosenmeier stiller op i kategori 6, men skal i holdturneringen dyste i kategorien under.