Pakistansk snookerspiller er født uden arme. I stedet banker han konkurrenterne med hagen

32-årige Muhammad Ikram har udviklet en teknik, hvor han støder snookerkuglerne med hagen og kinderne.

Da Muhammad Ikram var barn, brugte han rigtig, rigtig mange timer på at se barndomsvennerne folde sig ud ved det grønne snookerbord. Faktisk var det Ikrams helt store passion.

Der fandtes ingen bedre måde at fordrive tiden på.

Jo, måske at spille selv, men det kunne han ikke. Pakistaneren er nemlig født uden arme.

Så han sad der, ønskede og ønskede, at han ikke var født med sit store handicap, siger Ikrams mor, Razia Bibi, til Reuters.

Det gik ikke i opfyldelse. I stedet begyndte nu 32-årige Muhammed Ikram i al hemmelighed at smugtræne og udviklede sin egen teknik, der - arme eller ej - gjorde ham i stand til at udleve barndommens snookerdrømme.

  • Muhammad Ikram spiller snooker i Samundri, Pakistan. (Foto: MOHSIN RAZA © Scanpix)
  • Ikrams far, Mohammad Aslam, hjælper sønnen med at få tøj på derhjemme. (Foto: MOHSIN RAZA © Scanpix)
1 / 2

Med hagen og kinderne støder pakistaneren kuglerne i hul, og han er faktisk så god, at han er blevet berømt, ikke bare i de lokale snookerhaller i byen Samundri, men også på internettet.

- Jeg har mødt meget gode snookerspillere, der fortæller mig, at jeg er et ægte geni, og at jeg kan gøre Pakistan berømt, siger Ikram til Reuters.

Den armløse snookerspiller er lidt af et fænomen, og der er rift om at få lov til at spille mod ham.

- Vi opkræver ham ikke for at spille. I stedet betaler folk ham for at spille med dem, siger ejeren af Samundri Snooker Hall, Muhammad Nadeem.

Nadeem kalder Ikram en 'sand sportsmand', og snookerspilleren håber da også selv, at han med den pakistanske regerings hjælp en dag kan spille internationalt.

- Ikram har ingen konkurrence. I cricket og fodbold er der handicappede spillere, men når det kommer til snooker, er han en enestående spiller, siger Muhammed Nadeem.

Må jeg være med?

Af frygt for, at Muhammad Ikram kom til skade forbød hans forældre ham i en årrække at spille snooker, men for to år siden besluttede han igen at give sin store passion et skud.

I starten stod Muhammad Ikram mutters alene ved et tomt poolbord, men efterhånden som han forberede sig, begyndte han at spille med andre.

- Han kom til klubben og spurgte, om han måtte spille. Vi kiggede på hans arme og tænkte, at det var han da ikke i stand til, siger Mian Usman Ahmed, medejer af en lokal snookerklub.

Siden har Ikram vundet flere præmier ved lokale turneringer de seneste to år.

- Ikram insisterede på, at vi gav ham lov til at spille. Han ville bevise sig selv. Da han gjorde det, så vi, at han faktisk var vildt god, siger Mian Usman Ahmed.

Muhammad Ikram er 32 år og kommer ud af en søskendeflok på ni. Familien er fattig, og han har derfor ingen uddannelse. (Foto: MOHSIN RAZA © Scanpix)

Med en status som lokal helt følger også en række fordele. Ikram siger blandt andet, at han ligefrem får lov til at spise gratis på restauranter i byen, hvor tjernerne frivilligt indvilliger i at håndfodre ham.

- Gud har ikke givet mig arme, men han har givet mig mod. Og jeg har brugt det til at opfylde mine drømme. Så derfor skal ingen miste håbet, lyder det fra Ikram, da han bliver spurgt til, hvad han vil sige til andre med et handicap.

Facebook
Twitter