Parasportens store ildsjæl får Kulturministeriets Idrætspris

Mette Bock (LA) overrakte mandag Kulturministeriets Idrætspris til parasportens Karl Vilhelm Nielsen.

Karl Vilhelm Nielsen modtager modtager Kulturministeriets Idrætspris af kulturminister, Mette Bock.

Igennem flere årtier har Karl Vilhelm Nielsen kæmpet for, at personer med handicap får bedre mulighed for at dyrke idræt i Danmark.

Det er et enestående bidrag til dansk idrætsliv.

Sådan lyder de hædrende ord fra kulturminister Mette Bock (LA), som mandag overrakte Kulturministeriets Idrætspris til Parasport Danmarks forhenværende formand igennem 38 år.

- Gennem sit arbejde for parasporten har ildsjælen Karl Vilhelm Nielsen formået at løfte dens anerkendelse.

- Og med sin insisteren på, at idræt er noget for alle, har han spillet en central rolle i udviklingen af parasport i Danmark, siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

Ildsjælen er blevet indstillet af idrætsforbundet Parasport Danmark, som han selv var med til at stifte i 1971.

I 44 år har Karl Vilhelm Nielsen, der som følge af polio er dårligt gående, siddet i forbundets bestyrelse, mens han i 38 af dem og frem til i år har været formand.

Foruden sit forbundsarbejde har han selv været en aktiv idrætsudøver. Karl Vilhelm Nielsen har fire gange repræsenteret Danmark ved de paralympiske lege og været på landsholdet i både kørestolsbasket og kørestolsrugby.

Årets vinder af Kulturministeriets Idrætspris var da også stolt over prisen.

- Jeg er meget beæret over at modtage prisen, og det er svært at sige andet end tak.

Ildsjæle skal hyldes

Med prisen, der hvert år uddeles for "en exceptionel idrætspræstation eller indsats for idrættens verden", følger en check på 100.000 kroner.

I alt var 12 andre kandidater indstillet til prisen.

Karl Vilhelm Nielsen var blandt andre oppe imod tennisspilleren Caroline Wozniacki, Dansk Sejlunion og Kronprins Frederiks såkaldte "Royal Run" i anledning af den kommende regents 50-års fødselsdag.

Det er vigtigt at hylde ildsjæle inden for sportens verden, lyder det fra Mette Bock.

- Idrætten skal blive ved med at være et samlingspunkt i vores liv. For idrætten er mødet mellem mennesker, som udvikler sig selv og hinanden.

- Vi skal hylde, hvad idrætten gør for os, men især også hylde dem, der giver et ganske særligt bidrag, siger Mette Bock.

I årenes løb har blandt andre kvindelandsholdet i fodbold, dopingforsker Bengt Saltin samt foredragsholder Ditlev Traasdahl, der er forhenværende dopingmisbruger og bodybuilder, modtaget Kulturministeriets Idrætspris.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk