Peter Rosenmeier skaffer endnu en finaleplads til Danmark

Peter Rosenmeier overvandt sygdom og sørgede for endnu en dansk finaleplads ved VM i para-bordtennis.

Peter Rosenmeier er klar til sin fjerde VM-finale. (Foto: Parasport Danmark © Parasport Danmark)

To kampe og to finalepladser. Det er status for dansk para-bordtennis efter Peter Rosenmeier også spillede sig videre til VM-finalen.

I sin semifinale lørdag middag mod thailandske Runggroi Thainiyom vandt Rosenmeier 3-1 i sæt. Det på trods af, at danskeren op til kampen har kæmpet med sygdom.

- Det er fantastisk at være i finalen, men jeg kæmper derinde. Jeg har haft en sindssygt dårlig nat og morgen på grund af noget kvalme og nogle maveproblemer. Men jeg besluttede mig for, at gå ind og give den alt hvad jeg havde. Så må man jo kaste op ude i banden. Det gik heldigvis godt, så det er fantastisk, siger en lettet Rosenmeier efter sejren.

En overbevisende sejr

Med sejren gjorde Peter Rosenmeier kollegaen Sophie Walløe kunsten efter, da hun et par timer forinden spillede sig i VM-finalen for kvinder ved ligeledes at vinde 3-1.

Det var ellers thailænderen, der kom bedst i gang ved at vinde et langt og tæt første sæt 18-16. Rosenmeier fik dog bedre styr på begivenhederne efter det og vandt de næste tre sæt relativt komfortabelt.

- Jeg har mødt ham nogle gange, og jeg har en meget fast taktik. Det er meget tydeligt, at han bliver mere og mere stresset som kampen skrider frem, mens jeg bliver ved med at køre i det samme system. Så til trods for at jeg laver en to-tre fejl i hvert sæt, så er det alligevel nok. Det er måske en af mine mest overbevisende sejre mod ham, så det er jeg tilfreds med.

Tid til revanche

Sejren betyder at Rosenmeier er klar til sin fjerde VM-finale i karrieren. Indtil nu er det blevet til to sølvmedaljer og en enkelt af guld tilbage i 2010.

I finalen skal danskeren op imod spanske Alvaro Valera. De to mødtes også i VM-finalen for fire år siden, og her var det spanieren, der trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Dermed er der lagt op til revanche for den danske bordtennisspiller

- Det er dejligt. Jeg lod ham jo vinde VM for fire år siden, men denne gang er det min tur.

Finalen spilles kl. 16.30, og den kan følges direkte på dr.dk

Facebook
Twitter