PODCAST Cathrine Dufour: Jeg er færdig, hvis min hest bliver alvorligt skadet

Cathrine Dufour har flere gange vist, at hun kan være med blandt verdens bedste i dressur. Men hun er svært afhængig af Cassidy - for hun har ingen alternativer til den 14-årige hest.

Cathrine Dufour sammen med Cassidy, som Illustreret Sport har besøgt i Roskilde. (Foto: Jacob Panum © DR Sporten)

Cathrine Dufour og Cassidy er en ekvipage i verdensklasse og i deres tilfælde er rytteren i mere end en forstand afhængig af sin hest.

For Cathrine Dufour er, modsat flere af sine konkurrenter, ikke født med en sølvske i munden og har derfor ingen fuldgode garderinger på internationalt niveau, hvis Cassidy skulle blive alvorligt skadet.

- Hvis det sker nu. Så er jeg ude af senior-niveau. Fra den ene dag til den anden, fortæller Cathrine Dufour i ottende udgave af DR Sportens podcast, Illustreret Sport.

- Jeg er meget afhængig af, at han bliver ved med at være gående og ikke render ind i en alvorlig skade. Og på den måde står jeg lidt anderledes i forhold til de andre piger, for de har nogle grandprix-heste på Cassidys niveau, som de kan hive ud og sige, så går vi i gang med den. Og de har også nogle gode 'lille turs' heste, fortsætter 25-årige Cathrine Dufour.

En smal stald

Alene på den hjemlige dressur-scene kan man se forskellen.

For eksempel kommer to af kollegaerne på det danske dressurhold fra en millardærbaggrund: Anna Kasprzak fra Ecco-koncernen og Agnete Kirk Thinggaard fra Lego.

Cathrine Dufour er derfor mere sårbar i forhold til sine konkurrenter, der i fodboldtermer 'har en bredere bænk'. Og det har været en stressfaktor, siger hun.

- Men jeg tror, at jeg er blevet bedre til at sige, at sådan er det. Så må jeg jo se at få lavet nogle grandprix-heste og få uddannet på nogen.

- Jeg har en seksårs-hest, som jeg har købt i foråret og som jeg tror rigtig meget på. Den er lidt bagud og skal selvfølgelig uddannes. Men det må være mit projekt at købe heste, jeg tror på. Og så tager det lidt længere tid, end hvis jeg havde 10, siger hun.

Klar til DM og EM

Cathrine Dufour og Cassidy har ved flere lejligheder i foråret krydset den magiske pointgrænse på 80 procent, som er skellet mellem den gode og den exceptionelle ekvipage.

De gjorde det ved et stort stævne i Doha i marts. Og de gjorde det igen måneden efter i Hagen i Tyskland.

Det skaber store forventninger til dem ikke alene i forbindelse med DM, der afvikles på Broholm Slot på Fyn fra på onsdag, men også i forbindelse med EM i Göteborg i slutningen af august.

Det kan du høre meget mere om i sidste udgave af Illustreret Sport i dette forår.

Illustreret Sport er tilbage til efteråret

Illustreret Sport holder nu sommerferie, men er så på banen igen med anden sæson i begyndelsen af september.

I første sæson er det blevet til otte episoder. Cathrine Dufour og Cassidy blev den sidste i første sæson efter den tidligere svømmer Lotte Friis, kajakroeren René Holten Poulsen, golfspilleren Søren Kjeldsen, den tidligere fodboldspiller Bajram Fetai, tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen, håndboldspilleren Jesper Nøddesbo og motorsportslegenden Tom Kristensen.

Episoder fra første sæson af Illustreret Sport kan downloades via din smartphone, iTunes, dr.dk/podcast eller hentes ved blot at klikke her.

Facebook
Twitter