Polsk skihopper vinder prestigefyldt firebakketurnering

Dawid Kubacki vandt sidste afdeling af firebakketurneringen og tog også den samlede sejr.

Dawid Kubacki nåede i finalerunden helt ud på 149,3 meter, hvilket ingen af konkurrenterne kunne matche. (Foto: Ronald Wittek © Scanpix)

Dawid Kubacki kan som den tredje polske skihopper i historien smykke sig med titlen som vinder af den traditionsrige firebakketurnering, der hvert år afvikles i Tyskland og Østrig omkring nytår.

I mandagens afsluttende konkurrence i østrigske Bischofshofen var Kubacki klart bedst i begge runder og vandt foran Karl Geiger fra Tyskland og Norges Marius Lindvik.

Kubacki sprang 143 meter i første runde, hvorefter sprang 140,5 meter i finalerunden, og det var ingen af rivalerne i nærheden af at kunne matche.

Dawid Kubacki blev den tredje polske skihopper i historien til at vinde den traditionsrige firebakketurnering. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Scanpix)

Det var Kubackis første sejr i turneringen, men han har været på podiet i samtlige fire konkurrencer, og sammenlagt rakte det til triumf i den 68. udgave af nytårsserien.

Marius Lindvik blev nummer to, mens Karl Geiger sluttede på tredjepladsen.

Adam Malysz blev i 2001 den første polske vinder af turneringen, mens landsmanden Kamil Stoch triumferede to år i træk i 2017 og 2018.

/ritzau/