Præsident Piskeris? John Petersson vil helt til tops

Den tidligere paraatlet John Petersson vil være præsident for den Internationale Paralympiske Komité.

I sin aktive karriere svømmede paraatleten John Petersson sig til ikke færre end 15 olympiske medaljer i De Paralympiske Lege i perioden fra 1984 til 2000.

Siden har John Petersson været aktiv i det idrætspolitiske arbejde og har i de seneste fire år siddet i bestyrelsen i Den Internationale Komité, IPC.

Nu sigter han efter posten som præsident for IPC.

- Det øgede fokus, der har været på De Paralympiske Lege og de paralympiske atleter, den har været kolossal. Det vil jeg gerne prøve at videreføre i et større perspektiv, siger John Petersson, der blev kendt som piskeriset for sin energiske svømmestil.

Styrkelsen af paraatlernes vilkår handler for John Petersson om mere end blot selve idrætten.

- At acceptere og behandle folk med et handicap på lige fod med alle mulige andre, lyder målsætningen.

Optimist

Skulle John Petersson vinde præsidentvalget til september i IPC, så giver det også Petterson en plads i Den Internationale Olympiske Komité.

- Det får også en betydning for den generelle danske idrætsverden, da man får en person placeret i en af de vigtigste internationale poster, siger John Petersson, der udover arbejdet i den Internationale Paralympiske Komité også har fungeret som præsident for den Europæisk Paralympiske Komité de seneste otte år.

CV’et må derfor siges at være i orden for John Petterson, der tror sine chancer for et godt præsidentvalg til september.

- Jeg synes, de er gode. Jeg er optimist. Jeg kommer lige så forberedt, som jeg var til et svømmestævne. Forskellen er bare, at jeg kan ikke selv afgøre det. Det er nogle andre, der skal gøre det.

Facebook
Twitter