'Puk' kan slå Ole Olsens rekord: 'Vil være vildt fedt at overgå en legende'

Niels-Kristian Iversen kan torsdag erobre en næsten 50 år gammel rekord.

En vild rekord i dansk speedway står på spil, når Holsted torsdag lægger underlag til årets DM-finale.

Niels-Kristian Iversen kan nemlig vinde DM for imponerende ottende gang i træk, og dermed vil han overgå legenden Ole Olsens syv titler på stribe.

- Nu har jeg muligheden for at skrive min egen historie, og det går jeg efter. Jeg har syv i træk, og det er en stor bedrift i sig selv.

- Nu er jeg så tæt på rekorden, og det vil være vildt fedt at overgå en legende som Ole, siger Niels Kristian Iversen.

Olsen banede vejen

Det er efterhånden en årrække siden, at Ole Olsens syv DM-titler i streg kom i hus. Olsen vandt sin første DM i 1967, og herefter fulgte seks yderligere frem til 1973.

46 år har Ole Olsens rekord altså stået, men nu står den for fald. At det er en legende som Ole Olsen, Niels-Niels Kristian Iversen kan tage rekorden fra, betyder ekstra meget for 'Puk', som han bliver kaldt.

- Det var Ole, der fik sporten til Danmark. Det var før min tid, han var på toppen, men jeg har læst og set utrolig om ham gennem min opvækst. Da jeg startede, var det ham, man talte om.

- Det er ham, der bar sporten til det, den er i dag, og det var måske endnu større, da han kørte, fordi han var og er et folkemenneske. Han er i den grad en legende.

Vandt Danmarks første VM

21 VM-medaljer nåede Ole Olsen, der i dag fortsat er i speedway-verdenen som løbsleder, og han var den første dansker, der vandt et individuelt VM.

Indslaget herunder er lavet kort før den første titel i Sverige i 1971, hvor Ole Olsen kommer rundt om mangt og meget i forbindelse med sin sport - blandt andet om livet som professionel, hvilket dengang hørte til sjældenhederne.

VM på Ullevi i Göteborg blev startskuddet til Ole Olsens og Danmarks fremmarch i international speedway.

Før Ole Olsen var der ikke mange, der talte om danske speedway-kørere. Men Ole Olsen ændrede fortællingerne.

Nedenfor kan man se Olsens første triumf.

Fortsatte med at imponere

'The Great Dane'. Det blev Ole Olsen kaldt uden for de danske grænser. Og stor var han.

Efter triumfen i 1971 fulgte VM-titler på Wembley i både 1975 og 1978, mens Olsen også rundede 12 DM-titler og et hav af internationale Grand Prix-sejre.

Desuden vandt han også VM på 1000 meter sandbane.

Du kan se Olsens to sidste VM-triumfer på Wembley i videoerne nedenfor.

Selvtilliden i orden

Mens Ole Olsens bedrifter hører til fortiden, har Niels-Kristian Iversen, trods sine snart 37 år, stadig godt gang i karrieren.

Efter et års fravær er han tilbage i VM-serien, hvor han efter et enkelt Grand Prix ligger nummer tre.

Og 'Puk' føler da også, at formen er, hvor den skal være, hvis han skal slå Ole Olsens rekord.

- Jeg ser mine chancer for at vinde lige så gode, som de har været alle de andre gange. Det er et hårdt felt, og der bliver kamp om det, men jeg ved, hvad der skal til.

- Jeg har brug for heldet på dagen, men jeg satser på at gå hele vejen og ramme formen og heldet, så jeg kan tage titel nummer 8, slutter Niels-Kristian Iversen.

DM finalen i speedway starter kl. 18.30 torsdag og kan ses på TV 2 Sport.

Facebook
Twitter