René Holten Poulsen efter tiende EM-medalje i træk: Jeg er godt tilfreds

Den danske kajakstjerne René Holten Poulsen imponerer ved europamesterskabet i Bulgarien, hvor han i dag hentede sin EM-medalje nummer 19 ud af Danmarks i alt 37 kajakmedaljer ved EM.

Rene Holten Poulsen under OL i Rio. I dag gik det bedre for danskeren, der henter 10. EM-medalje i træk (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

René Holten Poulsen vinder sølv i 1.000 meter enerkajak ved EM i Bulgarien, og det er samtidig danskerens 10. EM i træk med medalje.

Det er derfor en glad René Holten Poulsen, der tager telefonen, selvom han sidder midt i dopingkontrollen.

-Jeg er godt tilfreds i forhold, at jeg lavede en fejl i går i det indledende løb. Der var en belgier, der tog min plads, og jeg fik derfor lidt ekstra at lave med fem løb i 40 graders varme. Så jeg var træt i dag. Jeg tror godt, jeg kunne have vundet, men jeg ligger, som jeg har redt efter min fejl i den indledende, fortæller René Holten Poulsen.

Stadig varm på OL-distancen

Det er 6. år i træk, at René Holten Poulsen står på podiet i OL-disciplinen 1.000 meter enerkajak til EM.

-Det er meget fedt, jeg stadig kan. Jeg er godt tilfreds. Jeg ville stadig gerne have vundet, men i forhold til, at jeg ikke trænede vildt meget i vinter, så er det her rigtig fint. Man er aldrig helt tilfreds med at blive nummer to, men jeg synes, det var et godt løb, lyder det fra den danske kajakstjerne.

Føler sig klar til VM i Tjekkiet

23. - 27. august er der VM i kajak i Tjekkiet, og selvom der venter store udfordringer igen i morgen i Bulgarien, så har René Holten Poulsen fokus på VM og på dagens vinder, portugisiske Fernando Pimenta.

-Han er ikke længere væk, end jeg kan hente ham inden VM. Det kan jeg godt. Det skal jeg, lyder det målbevidst fra danskeren.

Pimenta vandt i tiden 3:29.032 over René Holten Poulsen, der kom med 3:30.112 på uret. EM-bronzen i 1.000 meter enerkajak gik i øvrigt til Balint Kopasz fra Ungarn. Og de mange løb under EM betragter den danske kajakkonge som opbygning og test af kroppen forud for VM.

Det er også en styrkeprøve for mig med alle de her løb, og det ser ud til, det går rigtig godt, slutter René Holten Poulsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter