René Holten viser styrke ved kajak-EM

De danske roere er indtil videre klar til fem finaler ved kajak-EM. René Holten Poulsen er i tre finaler.

Rene Holten roede sig i tre finaler ved EM i kajak. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

På den første dag ved kajak-EM i Plovdiv i Bulgarien lykkedes det fredag for de danske roere at kvalificere sig til hele fem finaler.

Den helt store profil var stjerneroeren René Holten Poulsen, der stillede op i tre discipliner og kvalificerede sig til finalen i alle tre.

Det drejer sig om 1000 meter- og 500 meter-distancen i enerkajak samt i 500 meter toerkajak, hvor han stillede op sammen med Nils Boe.

- Selv om det var noget af et projekt for René, så tog han opgaven meget seriøst og roede et løb ad gangen. Det fungerede rigtig godt for ham, og han virkede meget kontrolleret hele dagen.

- Både i sine ener-heats, men også i toerkajakken, hvor Nils og han roede et rigtig godt løb, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

René Holten er også direkte kvalificeret til finalen i 5000 meter enerkajak.

Også OL-sølvvinderen Emma Aastrand Jørgensen blev fredag finaleklar. Det skete via en andenplads i det indledende heat i 500 meter enerkajak.

Hun har lørdag også mulighed for at ro sig i finalen i 200 meter enerkajak.

Sidste finaleklare danskere er Casper Pretzmann og Morten Graversen, der sikrede sig en finaleplads i semifinalen i 1000 meter toerkajak.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter