Rideforbund boykotter De Forenede Arabiske Emirater: Syv heste er døde

Distanceridningskonkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater bliver uden dansk deltagelse.

Arkivbillede. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Danske distanceryttere og -heste får ikke lov til at konkurrere i distanceridning i De Forenede Arabiske Emirater på grund af landets forhold til hestevelfærd.

Det oplyser Dansk Ride Forbund tirsdag i en pressemeddelelse.

- Hestevelfærd er et kerneområde for Dansk Ride Forbund, og hvis der kan stilles spørgsmålstegn ved hestens velfærd, vil vi ikke deltage.

- Inden for de seneste fire uger har syv heste mistet livet ved distancekonkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater.

- Vi vurderer, at forholdene omkring stævner er så risikable i forhold til hestevelfærden, at vi ikke længere vil sende danske ryttere og heste til distancestævner i De Forenede Arabiske Emirater, lyder det fra rideforbundet.

Uetisk medicinbrug

Forbundet skriver, at forholdene gennem flere år har været stærkt kritiseret. Blandt andet er der foregået uetisk brug af medicin, og flere heste er blevet presset til mere, end de har kunnet holde til, lyder anklagen.

Det er bestyrelsen i Dansk Ride Forbund, der har taget beslutningen om at boykotte konkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater. Eliteudvalget for distanceridning bakker op om forslaget.

Distanceridning er en disciplin, hvor man afprøver hestens og rytterens udholdenhed ved ridning over lange distancer i skiftende terræn.

Ifølge Dansk Ride Forbund er Det Internationale Rideforbund (FEI) opmærksom på forholdene, som FEI vil forsøge at få rettet op på.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter