Rindom med ambitioner forud for VM: ’Vil kæmpe med om et topresultat’

Onsdag begynder VM i Laser Radial, og her er den danske europamester Anne-Marie Rindom på jagt efter medaljer.

Anne-Marie Rindom er med, når VM i Laser Radial afholdes den kommende uge. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Med et verdens- og europamesterskab og ikke mindst OL-bronze på cv’et har Anne-Marie Rindom gjort sit for at hive medaljer med ind ude fra vandet, og nu får hun mulighed for at vinde endnu en.

I den kommende uge afholdes VM i Laser Radial i Japan, og her vil Rindom kæmpe med om medaljerne, siger sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse.

- Anne-Marie er rigtig godt sejlende. Hun er selv typen, der går lidt stille med dørene, men der er ingen tvivl om, at hun er taget til VM for at kæmpe om et topresultat.

Ved det seneste VM, der blev afholdt i Aarhus sidste år, sejlede Rindom en bronzemedalje hjem til Danmark, og med den sikrede hun en dansk nationsplads til OL i 2020 i Tokyo.

VM bliver en OL-generalprøve

Som ved alle andre mesterskaber kommer atleterne med et mål; en medalje, men faktisk kan Anne-Marie Rindom få endnu mere ud af verdensmesterskabet.

Arrangementet afholdes nemlig i Sakaiminato-City i Japan, og her er der cirka 800 kilometer Enoshima, hvor der skal sejles OL i 2020. Sejlerne får en forsmag på OL-forholdene, og det er ser sportschefen frem til.

Anne-Marie Rindom på podiet med champagne og VM-bronze medalje i Laser Radial i 2018. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Vi glæder os til at komme til Enoshima og prøve forholdene af. Vi arbejder med at opbygge et setup, der er så genkendeligt som muligt, så sejlerne kan fokusere 100 procent på opgaven, når vi til næste år tager til Enoshima igen for at sejle OL, soger Thomas Jacobsen.

Udover Anne-Marie Rindom stiller Danmark til start ved VM med Anna Munch, som i maj fik en 13. plads ved EM i Portugal. Det afholdes fra 17. til 24. juli, og der er tilmeldt 111 sejlere fra 49 lande.

Facebook
Twitter