Roer hopper i båden til EM med diskusprolaps: ’Jeg skal nok varme lidt ekstra op’

En diskusprolaps er ikke nok til at stoppe den danske roer Sverri Nielsen ved EM i roning.

Sverri Nielsen er født på Færøerne. (Foto: Darko Vojinovic © Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved)

For to uger siden fik den danske roer Sverri Nielsen konstateret en diskusprolaps i ryggen, men det holder ham ikke fra at deltage ved EM i roning, der foregår i den schweiziske by Luzern.

- Jeg skal forsøge at varme lidt mere op inde på land, inden jeg hopper ned i båden. Jeg plejer ikke at varme så meget op, men jeg bliver nok nødt til at varme op i minimum en halv time med mine øvelser, siger han forud for det indledende heat i herrernes singlesculler fredag middag.

Selv er han ikke så bekymret for skaden i ryggen.

- Jeg kan godt ro. Jeg skal bare passe på og mærke efter i min krop, hvordan jeg har det. Det er ikke et kæmpeproblem. Der er mange andre roere, der har roet med en diskusprolaps i mange år. Det handler bare om, at jeg skal have styrket min krop og dulmet smerterne, lyder det fra Sverri Nielsen.

Træningen er lagt om

Alligevel erkender Sverri Nielsen gerne, at smerterne i ryggen har hæmmet hans forberedelser forud for europamesterskaberne.

Blandt andet skal han lave øvelser hver anden time, når han er vågen.

- Det har betydet, at jeg har trappet lidt ned på min rotræning. I stedet har jeg forsøgt at lave træning, hvor jeg ikke belaster ryggen, siger han og fortsætter.

Derfor satser Sverri Nielsen heller ikke på, at han snupper en medalje ved regattaen i Schweiz.

- Lige nu er jeg mest fokuseret på at få styr på min ryg og få smerterne væk, så jeg kan komme rigtigt tilbage. Kommer jeg blandt de 12 bedste til EM, er det acceptabelt. Kommer jeg blandt de seks bedste, er det godt, siger han.

EM i roning starter fredag, og Danmark stiller til start med otte både.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter