Roer må opgive OL-drøm

Roerne Henrik Stephansen og Jens Noll Nielsen er ude af kapløbet om at komme til OL.

Henrik Stephansen har problemer med ryggen og bliver ikke klar til OL. (Foto: DARREN WHITESIDE © Scanpix)

Det bliver de olympiske mestre Mads Rasmussen og Rasmus Qvist, som skal repræsentere Danmark i letvægtsdobbeltsculler ved OL-kvalifikationen i maj.

Det står fast efter, at Henrik Stephansen og Jens Noll, som også jagtede OL-pladsen, nu har opgivet kampen på grund af nye rygproblemer for Henrik Stephansen.

Henrik Stephansen pådrog sig en diskusprolaps i 2014, og den sidste måned er rygskaden brudt op igen, hvilket har betydet, at Stephansen og Noll må melde afbud til OL-udtagelsesstævnet i Luzern, Schweiz, i maj.

Her skulle de ellers have kæmpet om en OL-plads med Mads Rasmussen og Rasmus Qvist.

- Det er utroligt surt, siger Henrik Stephansen til DR Sporten.

- Det har været en meget svær beslutning, for det er OL, jeg har drømt om, og dét, vi har arbejdet på i mange, mange år, så det er surt at se det briste så tæt på målet, siger en trist Stephansen og tilføjer:

- Jeg er sikker på, at vi havde klaret det og kommet igennem kvalifikationen, siger han.

Fjerner pres

For Mads Rasmussen og Rasmus Quist betyder konkurrenternes afbud, at de nu kan koncentrere sig om selve kvalifikationsstævnet til maj.

- Umiddelbart fjerner det noget pres. Men i og med, at vi har set, at Henrik og Jens har haft store vanskeligheder kunne vi se, at de ikke ville blive så kampdygtige, som de har været, siger Mads Rasmussen og fortsætter:

- Det gør, at vi på den træningslejr, vi skal på om en uges tid, ikke skal ro mod dem, og det betyder desuden, at vi kan fokusere på vores egen træning og forberedelser i stedet for en konkurrence mod dem, siger Mads Rasmussen.

Til kvalifikationsstævnet til maj i Luzern er det kun to både, der kan sikre sig en plads til sommerens OL i Rio.

- Der er et kæmpe pres lige nu, at vi skal være superklar to gange på en sæson, til maj og til august i Rio. Men vi er så motiverede på denne sæson, så jeg er sikker på, at vi efter OL-kvalifikationen i Luzern kigger sultne efter OL igen, siger Rasmussen.

- Jeg er sikker på, at når vi er bedst, har vi gode chancer for at gøre det godt i Luzern. Der er kun to pladser, så vi er ikke de eneste, der vil ro stærkt i Luzern. Men klarer vi det godt dér, klarer vi den også godt ved OL, er jeg sikker på, siger Mads Rasmussen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

Læs også

  1. OL i Rio trues af transportkaos