Roskilde skal møde bordtennis-giganter: Der venter en fed aften

Allan Bentsen prøver at se det positive ved, at Roskilde Bordtennis skal på en umulig opgave mod russiske Fakel-Gazprom.

Allan Bentsen prøver at se det positive ved, at Roskilde Bordtennis skal på en umulig opgave mod russiske Fakel-Gazprom.

Roskilde Bordtennis har overrasket meget positivt i denne sæsons Champions League ved at spille sig videre til kvartfinalen. Det kan dog også meget vel blive endestationen for Danmarks bedste bordtennishold.

Den kommende modstander er nemlig russiske Fakel-Gazprom, der regnes som europas bedste hold og er også forsvarende Champions League-mestre.

- Rent sportsligt er det klart den værste lodtrækning. Og det samme rejsemæssigt. Det eneste positive er, at vi kan præsentere nogle af verdensranglistens højest placerede til bordtennis i Roskilde mod Michael Maze, Zhai Yujia og hollandske Laurens Tromer. Det bliver endnu en stor kamp, forklarer Allan Bentsen, der er sportschef i Roskilde Bordtennis.

- Det bliver svært over to kampe at gå videre derfra. Vi får ikke mange procents chance der. Tre til fem procent, siger Allan Bentsen.

Verdensstjerner i Danmark

Roskilde Bordtennis skal nemlig ikke bare op imod en eller to store stjerner. Faktisk kan de risikere, at der venter tre af sportens største stjerner i Jun Mizutani, Dimitrij Ovtcharov og Vladimir Samsonov.

- Samsonov har været med i rigtig lang tid og spillet internationalt i over 20 år og været i toppen i lige så lang tid. Han er en komplet spiller og bliver bare ved med at spille lige så godt, selvom han er over de 40 år, forklarer Bentsen.

- Ovtcharov er et pragteksemplar af en bordtennismand. Han har søgt førstepladsen på verdensranglisten, og nu tyder det på, at han endelig opnår den, siger han.

Mizutani er for tiden den bedste asiater, som ikke er kineser, på verdensranglisten og ligger nummer syv. Det er altså tre spillere helt i toppen, som står over for Roskilde Bordtennis.

- Jeg glæder mig utrolig meget til kampene. Vi har heldigvis hjemmebane i den første kamp, og jeg går ud fra, at minimum to af de stjerner og måske alle tre kommer. Så skal vi have en fed aften, ligesom vi havde torsdag mod Düsseldorf, selvom vi er oppe mod overmagten, forklarer Allan Bentsen.

- Det kan godt ske, at det bliver svært at vinde sammenlagt, men når vores spillere spiller op til deres bedste, så kan vi drille dem, og så kan vi ende med at få en rigtig stor bordtennisoplevelse, siger han.

Kampene spilles mellem den 24. og 26. januar samt mellem den 7. og 9. februar.

Facebook
Twitter