Russisk verdensmester i vægtløftning taget for doping

En russisk vægtløfter er blevet taget for brug af væksthormoner, og det fælder nu verdensmesteren.

Den 26-årige russiske Alexei Lovchev er suspenderet efter at have afleveret en positiv dopingprøve. (Foto: Thomas Shea © Scanpix)

Den russiske verdensmester i vægtløftning Alexei Lovchev er suspenderet for brug af doping.

Det sker efter en afslørende dopingtest, meddelte Det Internationale Vægtløfterforbund (IWF) på sin hjemmeside juleaften.

Den 26-årige vægtløfter, som også er verdensrekordholder i 105-kilo-klassen, afgav en positiv dopingprøve med spor i A-prøven af stoffet ipamorelin, som er et væksthormon. B-prøven er endnu ikke analyseret.

- Jeg tror, der er politiske motiver bag dette, siger Lovchev til nyhedsbureauet All Sport.

- Alt dette ligner meget det, som gøres mod russisk idræt. Jeg giver ikke op. Jeg vil tage alle de nødvendige antidoping-skridt, og det inkluderer at få taget en B-prøve, siger han.

Lovchev henviser til, at Det Russiske Atletikforbund (Araf) for en måned siden blev suspenderet af Det Internationale Atletikforbund (IAAF), da en rapport fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) afslørede årevis af systematisk doping i russisk atletik.

Samtidig viste undersøgelsen svindel med at destruere positive prøver.

IAAF kræver nu, at russerne lever op til en række skrappe krav for at komme ud af dopingafsløringernes skygge.

Et hold fra IAAF under ledelse af norske Rune Andersen skal i januar tjekke op på Ruslands fremskridt for at følge op på, hvad der gøres efter afsløringerne om systematisk doping i russisk atletik.

Besøget vil finde sted 10. og 11. januar og er det første, siden skandalen begyndte at rulle.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk