Så faldt afgørelsen: Salskov-Iversen og Hansen skal til OL

Duoen sikrede sig den enlige danske OL-billet i 49erFX og skal til OL i Rio.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ved EM i 2015. (Foto: Flemming Østergaard Pedersen © Flemming Østergaard Pedersen)

Sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Slaksov-Iversen har sikret sig den danske OL-plads i 49erFX-klassen.

Med en 8.-plads og deltagelse i medalrace ved VM i Clearwater i USA vinder de den danske kvalifikation foran makkerparrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard og søstrene Maiken og Anne-Julie Schütt.

Schütt-søstrene sluttede ellers på en fin 3.-plads inden medalrace, som de 10 bedste går videre til, men i det samlede regnskab, der tæller resultaterne fra tre stævner, var de for langt efter til at indhente forspringet.

Missede medalrace

Nærmeste konkurrent i kampen om OL-billetten til Salskov-Iversen/Hansen var Baad og Thusgaard. De sluttede på en skuffende 12.-plads og kom derfor ikke med i det afgørende medal race.

Afgørelsen faldt reelt i den midterste af de tre sejladser, hvor Ida Marie Baad og Marie Thusgaard blev dømt for tyvstart og taget ud af sejladsen. Da sejladsen blev skudt af sted, var det med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen helt fremme. En position, de holdt hele vejen, før de krydsede målstregen som nummer to, skriver sejlsportsforbundet i en pressemeddelelse.

Danmark er stærkt besat i 49erFX-klassen, men ved OL i Rio har hver nation kun en enkelt plads.

Første reaktion oven på den netop sikrede OL-udtagelse til Team Bygma - Jena & Katja Danmark til OL Team Danmark Andersen Biler Bygma Nissan e-takeaway.dk MUSTO Denmark

Opslået af Sejlerlandsholdet på 14. februar 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve