Salto, skrue og piruette: Bliv helt klar til DM i TeamGym

Lørdag sender vi DM i TeamGym på DRTV, og derfor har vi lavet en oversigt over de basale regler i sporten, så du bliver klædt på til at se med.

Foto: Kasper Nerup, GymDanmark

Der bliver kåret intet mindre end 12 danske mestre på en og samme dag, når DM i TeamGym afvikles lørdag den 1. juni i Brøndby Hallen.

Der skal findes vindere i alt fra Micro og Mini til Junior og Senior, og du kan se seniorerne i aktion til DM direkte på DRTV fra klokken 16.15.

Overordnede regler

TeamGym er en gymnastisk konkurrencedisciplin, hvor man blander det yndefulde rytmiske med de kraftfulde spring. Det specielle ved denne type gymnastik er, at man konkurrerer i hold. Det kan enten være mixhold, hvor halvdelen er kvinder og halvdelen er mænd, damehold eller herrehold. Danmark stiller med et landshold i hver gruppe.

Alle konkurrencer foregår som hold af 6-12 gymnaster.

Holdene dyster i tre discipliner til musik, hvor man finder én samlet vinder. Gymnasterne konkurrerer i henholdsvis en rytmeserie, en springserie på fiberbane (også kaldes tumbling) og en springserie i trampet (minitrampolin).

På fiberbanen og i minitrampolinen skal holdene igennem tre runder. Der vælges seks gymnaster, som hver laver ét spring pr. runde.

Rytmeserie

Rytmeserien laves til fri musik, men undervejs skal der indgå nogle bestemte momenter. Et moment kunne være en ’katete’ eller en ’piruette’, som vist i videoen.

Alle gymnaster skal lave de valgte momenter samtidig. Hvis en eller flere kikser, bliver momentet underkendt fra serien, og holdet får fradrag i den samlede pointgivning.

Fiberbane / Tumbling

En anden disciplin i TeamGym er spring på fibermåtten. Det kaldes også tumbling. Her sætter gymnasterne en række spring sammen til én samlet serie. Gymnasterne har tre runder på fiberbanen til at vise, hvad de kan, hvorfor sværhedsgraden af serien ofte øges for hver runde.

Trampet / Minitrampolin

Den sidste disciplin er i trampet, som er en lille skrå trampolin. Også her har gymnasterne tre runder i trampet til at vise, hvad de kan, og sværhedsgraden vil ofte øges fra første til tredje runde.

Facebook
Twitter