Sara Slott: Nu anerkendes sport endelig som kultur

OL-sølvvinder Sara Slott mener at signalværdien i, at sport bliver anerkendt som kultur er vigtigere, end de penge man får ud af skattefritagelse.

Sara Slott her med sin sølvmedalje i Rio. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

Pengene betyder noget. Men anerkendelsen af sport som kultur er endnu vigtigere som signalværdi.

Sådan opsummerer OL-sølvvinder Sara Slott sin holdning til nyheden om, at præmiebonusser fra OL nu er blevet skattefritaget.

- Det er da utroligt dejligt, for det betyder meget for min privatøkonomi, at jeg ikke skal betale 50 procent af bonussen tilbage, siger Sara Slott.

- Men vigtigst af alt synes jeg, at det er en dejlig anerkendelse i forhold til at se sport som kultur. For når andre kulturpersonligheder modtager hæderspriser, er det skattefrit. At sporten nu bliver anerkendt som en kulturinstitution er for mig det vigtigste, siger hun.

Ikke ligesom i Polen

Sara Slott vandt sølv ved OL i Rio i 400 meter hæk, og som sølvvinder var størrelsen af hendes bonus 70.000 kr.

Men selv om pengene luner, er det ikke dét, der motiverer hende.

- Selvfølgelig er det dejligt at få ekstra penge, men størrelsen på bonusserne er så små i forhold til andre lande, så det er ikke noget, der motiverer i sig selv. Det er ikke derfor, man i fire år lægger det hårde arbejde, siger Slott og fortsætter:

- Havde det været ligesom i Polen, hvor man får livslang pension, hvis du får en OL-medalje, så er det en økonomisk motivation. Men den motivation er der ikke for de danske atleter.

Kæmpe forskel

Det betyder ikke, at Sara Slot ikke er taknemmelig over den ekstra pose penge, hun nu kan bruge til træningsture og forberedelse.

- I min egen økonomi gør det en kæmpe forskel, og det gør det også for langt de fleste atleter, der har fået medaljer. For de kommer ofte fra små sportsgrene, der ikke er professionaliseret, siger hun.

- Havde det nu været fodboldspillerne, der havde fået en medalje og fået denne bonus, havde det nok ikke betydet meget. Men for kajakroere, atletikudøvere og svømmere gør det en forskel, fordi det kan lette nogen ting rent forberedelsesmæssigt.

FacebookTwitter