Sejlklub blev franarret 33.000 kroner: ’Det var den værste dag i mit liv’

Svindlere er begyndt at lokke penge ud af foreninger.

Bådeforeningen i Strib er blevet snydt af svindlere.

33.000 kroner mangler i klubkassen hos Strib Bådeklub. Ved et uheld kom klubbens kasserer, Henrik Wolter, til at sende dem til en svindler.

- De penge kunne vi have brugt på en fed fest, en ny båd eller helt nye sejl til vores både. Det er irriterende, at vi i stedet er kommet til at forære dem til nogle skiderikker, siger han med ærgrelse i stemmen.

Han står frem og fortæller historien for at advare andre foreninger om lignende fupnumre, der kan ende med at koste dem dyrt.

For svindlere er også begyndt at lokke penge fra sportsforeninger. Tidligere var det primært store firmaer, der blev forsøgt snydt.

Men den tendens er nu ændret, fortæller de hos Danmarks Idrætsforbund. Det samme oplever Leif Andersen, der er it-efterforsker ved Rigspolitiet

- Vi begyndte at se de første sager i sommeren 2016, og de seneste sager har vi fået på bordet i slutningen af sidste år, siger han og fortsætter.

- Derfor vil jeg gerne råbe vagt i gevær til foreningerne: De skal altid dobbelttjekke, inden de overfører penge.

I alt vurderer Leif Andersen, at omkring 20 foreninger er blevet snydt til at sende penge, siden den første sag blev opdaget for to et halvt år siden.

Lignende en besked fra formanden

Rigspolitiet understreger, at de falske e-mails typisk er godt fabrikeret.

Det oplevede Henrik Wolter også, da han blev snydt til at sende penge mod en ukendt adresse.

E-mailen var skrevet på dansk, og det så ud til at være klubbens formand, der var afsenderen.

Derfor var Henrik Wolter ikke mistænksom, da han betalte den faktura, som han fik tilsendt. Først to måneder senere gik det op for ham, at beskeden ikke var sendt fra formanden i Strib Bådeklub.

- Det var den værste dag i mit liv, da jeg fandt ud af, at klubbens penge var væk. Jeg sov virkelig dårligt de næste par nætter, fortæller han.

For at undgå lignende tilfælde i fremtiden har Henrik Wolter nu lavet en række regler for betaling af regninger i sejlklubben.

- Vores nye regler får os måske til at fremstå paranoide, men jeg ønsker ikke at fortælle nærmere om dem. Så risikerer vi bare at blive snydt igen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter