Sjap, sjap, sjap: Det varme vejr kan drille dansker ved det alpine VM

Der er plusgrader i svenske Åre, hvor der afholdes VM i alpin skiløb.

Casper Dyrbye skal fredag køre finale i storslalom ved VM. (Foto: FAbrice Coffrini © AFP or licensors)

Plusgraderne har meldt sin ankomst, og det smager lidt af forår. Ikke bare herhjemme, men også i den svenske by Åre, hvor der i de her dage afholdes VM i alpint skiløb.

Og det varme vejr gør det ikke lettere at køre på pisterne, tværtimod.

De helt op til otte plusgrader, der var i Åre torsdag, betød, at arrangørerne blev nødt til at sprede salt på pisten, der skulle gøre tøsneen mindre sjappet.

Til trods for det varme vejr og den tilsvarende langsomme piste lykkedes det danske Casper Dyrbye at løbe sig i finalen i storslalom, der køres i dag.

Han blev nummer 29. i kvalifikationen efter to gode gennemløb. Han især var hurtig først på dagen, hvor vinden endnu ikke var begyndt at blæse op.

- I det andet gennemløb blæste det rigtig meget, og det kostede lidt på min tid. Men jeg ville godt have solgt den ved starten af dagen, hvis du havde sagt, at jeg ville køre mig til en 29. plads, siger Casper Dyrbye.

Vil videre til andet gennemløb

De 50 bedste fra world cuppen i storslalom er direkte kvalificeret til finalen fredag, hvor der køres to gennemløb.

De 60 hurtigste efter det første gennemløb – hvor i alt 100 deltager – går videre til det sidste gennemløb.

Efter kvalifikationen torsdag ligger 22-årige Casper Dyrbye på en placering som nummer 73, der betyder, at han bliver sendt sent ud på pisten til det første gennemløb.

Og hvis det varme vejr fortsætter, som prognoserne lige nu siger, vil det betyde, at Dyrbye skal ud på en pist, der er mere sjappet end for de 70 skiløbere, der har taget turen ned af pisten i Åre før ham.

Han vil dog forsøge at abstrahere fra vind- og vejrforholdene, men i stedet nyde at køre sin bare anden storslalom-finale som professionel.

- Jeg håber at ende blandt de første 60, for så går jeg videre til andet gennemløb, men lige nu glæder jeg mig bare og håber på at køre noget godt skiløb.

Casper Dyrbye stiller også op i slalom-konkurrencen ved VM, hvor han i weekenden skal køre kvalifikation til finalen.

Facebook
Twitter