Skæbnedage for danskere med NFL-drømme: Nu går udvælgelsen i gang

De næste dage får stor betydning for danskerne Simon Mathiesen og Andreas Knappe, der håber på en fremtid i NFL.

Andreas Knappe og Simon Mathiesen har begge chancen for at få foden indenfor i NFL i de kommende dage. (Foto: Twitter)

For Simon Mathiesen og Andreas Knappe bliver det altafgørende at have telefonen inden for rækkevidde de næste dage.

Det rigtige opkald kan nemlig få en afgørende indflydelse på karrieren for de to håbefulde NFL-aspiranter, der begge bærer dansk pas.

I dag begynder den årlige udvælgelse – kaldet draft - for NFL-klubberne i amerikansk fodbold, hvor de kan sikre sig nye og talentfulde spillere til deres hold.

- Det kan godt være nogle forvirrende dage med en masse telefonopkald uden at der sker noget alligevel, siger 26-årige Andreas Knappe.

Den 2,06 meter høje og 146 kilo tunge spiller håber at være blandt de omkring 250 spillere, som en klub i første omgang finder interessant nok til at tage til sig.

I de seneste måneder har han trænet to gange dagligt seks dage om ugen med en personlig træner i Boston.

Han har tidligere spillet college-football på Uconn i Connecticut, men håber nu på at tage det næste skridt og blive professionel.

Skarp kicker i koldt vejr

Samme forhåbning deler den tre år yngre Simon Mathiesen, der er kicker ligesom den hidtil eneste anden dansker, der har slået sine folder i NFL, Morten Andersen.

Selvom han kun har optrådt på det næsthøjeste niveau i college-football med Nortwest Missouri State, så mener han alligevel, at han har vist det, der skal til for at være interessant for NFL-holdene.

- Mine statistikker har været gode, og jeg føler, at jeg har styrken, og jeg tror på mig selv, og så håber jeg, at der nogle klubber, der tænker det samme, siger han.

Tidligere i år viste han sig frem for en række NFL-klubber med stor succes, og syv af dem skulle efterfølgende have vist interesse for ham, skriver NFL-siden gulklud.dk.

Blandt de interesserede skulle være Denver Broncos, Philadelphia Eagles og ikke mindst Oakland Raiders, der har været i kontakt med ham.

Med 291 point har han over de to seneste sæsoner ligeledes sparket på et højt niveau og været den mest scorende kicker på college-niveau, skriver Washington Times.

Han fremhæver selv sin evne til at levere under hårde vejrforhold, hvilket er en fordel i en liga, hvor der spilles fra Florida i syd til vinterkolde Green Bay og Detroit i nord.

- Jeg har spillet mesterskabsfinale i minus 22 grader, og mine statistikker i november og december siger, at der rammer jeg 97,5 procent af mine field goals, så der har jeg kun misset et i min karriere. Og i playoff har jeg ramt 95 procent. Så når det kommer til de vigtige kampe i dårligt vejr, der plejer jeg at ramme. Så det er min force i forhold til andre kickere, forklarer han.

Geografien betyder ingenting

Andreas Knappe kommer fra Silkeborg, og han begyndte først for alvor at spille amerikansk fodbold i en alder af 18 år.

Nu gælder det så drømmen om at tage det sidste skridt op, og så betyder det mindre, i hvilken klub det sker, slår han fast.

- I mine øjne er den klub, der er mest interessant, den klub der vil give mig en løn for at lave det, jeg gerne vil lave. Jeg har ingen præferencer, og om det er det ene sted i landet eller det andet sted i landet, gør mig egentlig ikke så meget.

Skulle det ske, at han ikke får plads i en af de 32 NFL-klubbers trup, så håber han på at komme så tæt på som muligt.

- Hvis jeg ikke kommer til at spille i år, så håber jeg da på at komme til at sidde bag en, der er sindssyg dygtig, som jeg kan lære fra og slå i konkurrencen efterfølgende, siger han.

NFL-draft kort fortalt

Den løber fra i dag frem til lørdag, hvor klubberne i alt vælger de omkring 250 spillere tilsammen, som de finder mest interessante.

De spillere, der ikke bliver valgt dér, kan efterfølgende håbe alligevel at få en opringning og blive inkluderet som såkaldt undrafted free agent. Klubberne samler i sæsonoptakten til træningslejre og træningskampe nemlig op mod 90 spillere i trupperne, som derefter løbende skæres ned til de 53, der er tilbage ved sæsonstart og har fået kontrakt.

Får en spiller ingen kontrakt skal han selv holde sig i form frem til næste års værgeperiode, hvor de ikke er en del af draft-systemet, men kan tilknyttes som en såkaldt free agent.

Facebook
Twitter