Skak-dødvandet fortsætter: Magnus Carlsen spiller niende remis med fodboldskade

Magnus Carlsen, der pådrog sig fodboldskade tirsdag, spillede niende VM-remis på stribe mod amerikaner.

(Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

Den regerende norske verdensmester i skak, Magnus Carlsen, og den amerikanske udfordrer, Fabiano Caruana, fortsætter med at spille lige op med hinanden i kampen om VM-titlen.

Onsdag aften sluttede det niende parti nøjagtigt som de otte foregående, nemlig med en remis. Dermed er stillingen 4,5-4,5.

Med hvide brikker gik Carlsen i offensiven og forsøgte ifølge nyhedsbureauet NTB at sætte Caruana under pres, men lige meget nyttede det altså.

Carlsen spillede partiet med plaster for det ene øje efter et sammenstød til en fodboldtræning på hviledagen tirsdag, men hans læge Brede Kvisvik fortalte til NRK, at Carlsen ikke var hæmmet af det under partiet.

Nu venter tiende parti torsdag og bliver fulgt op af de næste partier lørdag og mandag. Er det stadig lige efter 12 partier, skal de i omkamp på onsdag, hvor der spilles hurtigskak. Her vurderes Carlsen at have en lille fordel.

Norske Carlsen vandt første gang VM-titlen i 2013, da han slog indiske Viswanathan Anand. Året efter forsvarede Carlsen titlen - igen mod Anand - inden han i 2016 besejrede Sergej Karjakin fra Rusland.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk