Skandaleramt atletikforbund smider tre folk på porten

Tre fremtrædende IAAF-medlemmer er under mistanke for at have modtaget penge for at dække over dopede russere.

(Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Tre fremtrædende medlemmer af Det Internationale Atletikforbund (IAAF) er blevet midlertidigt suspenderet, meddeler forbundets etiske udvalg fredag.

De suspenderede er den tidligere kommunikationsdirektør Nick Davies, hans kone, Jane Boulter-Davies, der er en del af forbundets uddannelsesafdeling, samt IAAF's medicinske leder, Pierre-Yves Garnier.

Suspenderingen har forbindelse med den igangværende undersøgelse af dopingskandalen i Rusland, hvor en lang række atletikudøvere i de seneste år er blevet afsløret med forbudte præparater i blodet.

- Det er højeste prioritet for IAAF netop nu at få sandheden frem om de beskyldninger, der er blevet rettet mod sporten, skriver IAAF ifølge nyhedsbureauet dpa i en pressemeddelelse.

Fik penge for at tie stille

- Suspenderingen sker for sikre sportens integritet, men foregriber ikke resultatet af undersøgelserne, der nu går i gang, lyder det fra det etiske udvalg.

Davies skal ifølge komiteen have modtaget penge fra Papa Massata Diack, søn af daværende IAAF-præsident Lamine Diack, for at udsætte offentliggørelsen af navnene på de russiske udøvere, der blev taget for doping ved Moskva-VM i 2013.

Davies trak sig midlertidigt fra sin stilling, da BBC i december sidste år afslørede en mistænkelig e-mail-korrespondance mellem ham og Diack.

Også Garnier mistænkes for at have modtaget penge for at tie stille.

Boulter-Davies er i søgelyset, fordi hun menes at have haft kendskab til den ulovlige aftale.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve