Skiskydning starter i dag - her er favoritterne

I aften sættes skiskydnings-sæsonen for alvor i gang, når der tages hul på de individuelle konkurrencer ved årets første World Cup-afdeling i Östersund i Sverige.

Frankrigs Martin Fourcade er storfavorit til at vinde den samlede World Cup. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

Her tager vi et kig på tre navne, du for alvor skal holde øje med i løbet af de næste måneders konkurrencer. I første omgang mændene, der skal i aktion i aften. Der afvikles i alt ni World Cup-afdelinger, og sæsonen kulminerer i marts med VM i Oslo.

Martin Fourcade, Frankrig

Martin Fourcade under vinter-OL i Sochi 2014. (Foto: Dominic Ebenbichler © Scanpix)

Vinderen af de seneste fire sæsoners samlede World Cup er også vores favorit til at tage fem på stribe. Sidste år vandt han, selv om han i sæsonoptakten var ramt af kyssesyge, men i år har forberedelserne været gode for den 27-årige franskmand. Han droppede weekendens stafetter for i stedet at konkurrere i årets første World Cup-afdeling indenfor langrend.

Det gik fint med en 22. plads på 10 km distancen, og han virker i god form. Langrend er dog kun et side-eksperiment, og han satser helhjertet på skiskydningen igen i år. Han er konsekvent blandt de tre hurtigste i sporet, og er meget stabil i skydningerne. Det er svært at se hvem der kan slå ham i den samlede konkurrence.

Tarjei Bø, Norge

Norges Tarjei Bøe er en af favoritterne til at vinde dagens løb. (Foto: TATYANA MAKEYEVA © Scanpix)

Den ældste Bø-bror har haft en perfekt opstart. Han har tidligere døjet med småskavanker og sygdom, som er gået ud over formen, men i år ser det anderledes ud. Vinderen af World Cup’en i 2011 virker til at være tilbage på toppen. Allerede i søndagens mix-stafet var han i særklasse, og meget tyder på, at der både er overskud til at satse på World Cup og det prestigefyldte VM på hjemmebane.

Jakov Fak, Slovenien

Den slovenske enmandshær blev bare bedre og bedre i løbet af sidste sæson, hvor han vandt fire konkurrencer mod slutningen plus fællesstarten til VM. Fak er iskold i situationer, hvor der er pres på i skydningen, og så er hans spurt mod mål helt eminent. Det er dog et minus for ham, at han kommer fra et lille land med et mindre skiskydnings-setup end de store nationer. Men kan han ramme formen fra sæsonens start, er han et godt bud på en topplacering.

Se mændenes individuelle konkurrence over 20 km direkte fra Östersund i dag kl. 17.10 på DR3.

FacebookTwitter