Skuffet 49er-sejler: Det var ikke min beslutning

Sejleren Anders Thomsen er trods interne problemer ærgerlig over, at samarbejdet med Jonas Warrer er stoppet.

Ifølge Anders Thomsen var det Jonas Warrers beslutning at droppe samarbejdet. (© Dansk Sejlunion)

Det er kun godt to uger siden, at Thomsen og Warrer sluttede på femtepladsen ved VM for 49er-både.

Men med blot lidt over fem måneder til OL i Rio de Janeiro har den succesfulde danske 49er-besætning valgt at gå hver til sit.

Dansk Sejlsportsunion skriver i en pressemeddelelse, at bruddet skyldes, at Jonas og Anders har haft svært ved at få deres samarbejde til at fungere på det personlige plan.

Dette bekræfter Anders Thomsen, der dog gerne havde fortsat samarbejdet.

Hvorfor har I afbrudt jeres samarbejde med så relativt kort tid til OL?

- Det er Jonas’ valg at stoppe. Det er ham, der egentlig bør besvare spørgsmålet. Vi har haft nogle udfordringer, men jeg er ærgerlig over situationen, fortæller Anders Thomsen uden at gå i detaljer med, hvad udfordringerne konkret har været.

- Jonas gav mig beskeden, da vi kom hjem fra VM i Clearwater i USA tidligere i februar. Den endelige beslutning blev så truffet af Dansk Sejlunion op til weekenden.

Warrer favorit til at snuppe OL-plads

Thomsen og Warrer har allerede sikret Danmark en nationsplads ved OL, men lige nu er der utrolig langt til Brasilien for Anders Thomsen.

-Det ser svært ud. Der er et stort spring fra Jonas og så ned til den næste rorsmand i 49’er-klassen herhjemme, så det ser sort ud i forhold til OL-pladsen. Jeg har heller ikke fundet nogen ny makker, slutter Anders Thomsen.

Jonas Warrer satser på at skabe en konkurrencedygtig båd sammen med Christian Peter Lübeck, så de er favoritter til at snuppe pladsen, hvis unionen overhovedet vælger at gøre brug af den.

Det har ikke været muligt at få fat på Jonas Warrer til en kommentar.

Facebook
Twitter