Skulderklap fra Skat: e-sport er en sport

Kan e-sport kaldes sport? Det debatteres løbende, men nu melder Skat klart ud: det er en sport.

Det danske e-sport-hold Astralis ligger nummer et på verdensranglisten. (Foto: Kevin C. Cox © Scanpix)

E-sport er hastigt voksende. Ikke mindst her i landet, da Danmark er repræsenteret på verdensranglisten i Counter Strike: Global Offensive med både Astralis som nummer et og det FCK-ejede North på femtepladsen.

Endnu er de professionaliserede gaming-konkurrencer dog ikke anerkendt som rigtig sport, men debatten pågår løbende, og torsdag mødes en stribe af interessenterne til konference for at drøfte organiseringen af e-sport. Det foregår ved i forbindelse med Copenhagen Games i Øksnehallen.

Allerede tirsdag har e-sport dog fået et gevaldigt skulderklap af det officielle Danmark. Skat har nemlig givet et bindende svar til en unavngiven professionel e-sportsudøver, der siger, at udøveren kan oprette en sportspension.

Udmeldingen kommer på baggrund af et spørgsmål til Skatterådet, der er øverste myndighed på området. Spørgsmålet er, om e-sportsudøvere kan indskyde indkomst fra e-gaming på en såkaldt sportspension. Det er en pensionsopsparing, som man allerede kan få udbetalt efter endt professionel sportskarriere.

Fysisk udfoldelse nok

- Efter en samlet vurdering fandt Skatterådet, at spørger som professionel e-sportsudøver udøvede tilstrækkelig udfoldelse til, at betingelsen om fysisk udfoldelse var opfyldt, skriver Skatterådet i sin afgørelse.

- Endvidere fandt Skatterådet, at bestemmelsens øvrige betingelser om væsentligt konkurrenceelement og færdigheder i det konkrete tilfælde måtte anses for opfyldt.

Dermed står e-sport-branchen med et stærkt kort på hånden, inden konferencen på torsdag. Her medvirker både DIF, DGI, e-sport Danmark og kulturborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen.

Facebook
Twitter