Smadret TV-skærm skabte 'lortesituation', der sendte Danmark ud af EM

Danmark blev taberdømt i et af fredagens EM-kvartfinaleopgør, da Anders Lind fik rødt kort.

Anders Lind fik en uheldig hovedrolle, da Danmark røg ud af EM-kvartfinalen. (Foto: © KIM LUDBROOK, Ritzau Scanpix)

Det danske bordtennislandsholds havde brudt deres seedning og kæmpet sig frem til kvartfinalen ved EM i Malmø. Her var Portugal modstanderen, og landstræneren, svenske Linus Mernsten, havde sat næsen op efter en semifinale, som danskerne til stor overraskelse opnåede ved seneste EM.

Men fredag aften tabte bordtennislandsholdet kampen mod Portugal. Ikke så meget på grund af dårligt spil, men på grund af en uheldig episode, som landstræneren beskriver det, efter første kamp.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var skuffet over, at vi ikke står i en semifinale. Det tror jeg, at vi kunne have nået, fortæller Linus Mernsten til DR Sporten.

Danske Anders Lind, der indtager pladsen som nummer 31 på verdensranglisten, tabte den første kamp i fem sæt med 3-2 til Marcos Freitas.

Efterfølgende var den 24-årige danske forståeligt træt af nederlaget, og det gik ud af over skærmen, der viser stillingen ved dommerbordet, som fik et lille tjat fra Linds fod.

Sådan så skærmen ud, efter Anders Lind havde været i kontakt med den. (Foto: © Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix, Tt)

- Han blev lidt sur, med streg under lidt. Han rammer skærmen meget, meget lidt, og den havde meget tyndt glas, så den gik i stykker. Da mener overdommeren, at det ifølge reglerne er et rødt kort, fortæller landstræneren.

I bordtennis er et rødt kort lig med udelukkelse fra resten af kampen, og da Anders Lind skulle have spillet kamp nummer fire igen, blev Danmark taberdømt i det opgør. Altså var holdet bagud med 2-0 efter kun at have spillet en kamp.

- Det er dommerens beslutning, og den må man jo respektere. Men vi synes, at beslutningen er lidt hård, fortæller Linus Mernsten.

- Det er en lortesituation. Det må jeg indrømme, men solen står op i morgen igen. Vi vinder som et hold og taber som et hold.

Svenske Linus Mernsten har været dansk landstræner siden januar 2014. (Foto: © Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix, Tt)

Ingen bebrejder Anders

Nede 2-0 skulle danskerne vinde resten af kampene, da man spiller bedst af fem i en holdkamp.

Jonathan Groth vandt den efterfølgende kamp med 3-0 i sæt over Tiago Apolonia og reducerede til 2-1. Men da Tobias Rasmussen efterfølgende tabte til Joao Geraldo, var det slut.

Danmark tabte officielt med 3-1, da fjerde opgør gik til portugiserne.

Holdet bebrejder dog ikke Anders Lind.

- Vi er trætte af situationen, men vi er ikke sure på Anders, og han er den, som har det allerdårligst, så vi prøver at støtte ham. Han lavede en fejl, men man kan også lave en fejl ved at misse en smash, siger Linus Mernsten.

- Vi støtter ham 100 procent. Han har gjort alt for holdet. For to år siden, da vi fik bronze til EM, var det efter, Anders havde kæmpet sig tilbage fra en bilulykke og var en af de vigtigste faktorer for, at vi fik bronze.

Du kan DR Sportens indslag om netop Anders Linds biluheld ved at følge linket herunder.

Nu venter VM til februar

I timerne efter kampen var det skuffelsen, der fyldte. Men når nederlaget kommer på afstand, har den danske landstræner gennem ni år masser af positiver at se tilbage på - og masser af ting at se frem til.

Kvartfinalen betyder nemlig, at det danske hold er kvalificeret til VM i Sydkorea til februar, hvor der er OL-pladser på spil.

- Vi slår nummer ti i verden, Slovenien, med 3-1, der har Darko Jorgic (verdens nummer 11) på holdet. Vi vinder over Rumænien i ottendedelsfinalen, som, jeg synes, var den sværeste modstander. Det var den bedste holdkamp og dag i min tid som landstræner.

- Fredag var måske den kedeligste dag. Vi tabte en medalje i dag. Men havde vi ikke vundet i går, så var vi ikke kvalificeret til VM i Sydkorea, og det var hovedmålet. Vi ved, at vi kan slå alle hold i Europa, hvis vi rammer dagen, så jeg håber, at vi kan blive endnu bedre til VM i februar og få en bedre afslutning, fortæller Linus Mernsten.