Solid indsats af Danmark på kajak-VM's første dag

Det blev til tre finaler og to B-finaler efter fem stærke præstationer af danskerne ved VM.

René Holten Poulsen gjorde en god figur ved første VM-dag. (Foto: DAMIEN MEYER © Scanpix)

Den første dag ved VM i kajak blev en tilfredsstillende en af slagsen for de danskere, der var i aktion. Det skriver Dansk Kano- og Kajakforbund i en pressemeddelelse.

Fem flotte præstationer kastede tre VM-finaler og to B-finaler af sig. Specielt den forsvarende verdensmester, René Holten Poulsen, viste lovende takter på 1000 meter enerkajak og roede sig ganske overlegent i finalen. Også sammen med makkeren Nils Boe gik det godt for Holten, og de kvalificerede sig til finalen på 500 meter i toerkajak efter en andenplads i semifinalen.

OL-sølvvinderen Emma Aastrand Jørgensen roede sig også stensikkert i finalen efter en andenplads i sit indledende heat og en klar førsteplads i semifinalen. Det er Jørgensens første VM-finale i 500 meter enerkajak.

B-finale for VM-debutanter

Glæde var der også hos VM-debutanterne på seniorniveau, Bolette Nyvang og Line Langelund, der med to femtepladser roede sig i B-finalen i 500 meter toerkajak.

- De unge piger roede to flotte løb, hvor de også fik vist fremgang i forhold til de både, de har konkurreret med til U-VM. På den baggrund er både landstræner Zoltan Bako og jeg meget tilfredse med deres præstationer, siger sportschef i forbundet, Bo Vestergaard i pressemeddelelsen.

Endelig blev det til en B-finale for herrernes toerkajak over 1000 meter med Casper Pretzmann og Morten Graversen via en sjetteplads i semifinalen. På forhånd var der forhåbninger om en VM-finale til parret, der tidligere på året imponerede med en fjerdeplads ved World Cup, men Morten Graversen måtte desværre kæmpe med forkølelse i dagens to løb.

- Det var synd og ærgerligt for Morten og Casper, men sygdom kan man desværre ikke stille noget op imod. Under de omstændigheder kæmpede de flot, og B-finalen må siges at være et lille plaster på såret, siger Bo Vestergaard.

Alle fem finaler ros lørdag.

FacebookTwitter