Sportchef efter OL-skævert: Måske kan vi ikke være med højeste niveau

Bueskydning Danmark skal se på, om de danske skytter i fremtiden kan være med på højeste niveau, mener sportschef, Allen Grønkjær.

Der bliver formentlig ingen danske bueskytter at finde til OL i Rio. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Sportchef efter OL-mis: Måske kan vi ikke være med højeste niveau

Bueskydning Danmark skal se på, om de danske skytter i fremtiden kan være med på højeste niveau, mener sportschef, Allan Grønkjær.

De danske bueskytter kan efter dagens OL-kvalifikation i tyrkiske Antalya godt skyde en hvid pil efter deltagelse ved dette års OL. Det står i dag klart, da de danske skytter ikke formåede at skyde sig ind i top-seks, der giver plads ved OL i Rio. Det resultat kræver selvransagelse, mener sportschef, Allan Grønkjær.

- Vi skal bruge noget tid på at finde ud af, hvad der lykkedes i denne periode mellem de to OL, hvor vi har haft nogle rigtig flotte resultater. Og så skal vi kigge på, om vi kan være med på allerhøjeste niveau i de kommende år.

Danskerne mødte de nykårede europamestre fra Ukraine, der var for stor en mundfuld for danskerne, der simpelthen ikke har de faciliteter, som de øvrige konkurrenter får tilbudt af deres forbund.

- Jeg vil tro, at vi har en chance for at komme til OL i 2020 i Tokyo, men vi må også være realistiske og sige, at konkurrencen er benhård. Den er i kraftig udvikling, og nogle af de lande, vi træner med, har et setup, der giver bueskyderne mere eller mindre mulighed for at træne på fuld tid. Det kan vi slet ikke tilbyde i Danmark. Der halter vi efter, mener Allan Grønkjær.

Selvfølgelig skuffede

Kampen, der sendte danskerne ud i OL-mørket, blev generet af meget vind, hvilket gjorde forholdene for skytterne svære – faktisk så svære at der måtte sigtes uden for skiven for at ramme, fortæller Allan Grønkjær. Kombineret med dette mødte Carina Rosenvinge den tidligere verdensmester og holdkammerat Maja Jager tidligere i turneringen end ventet, hvilket gjorde at der var en mulighed mindre for at komme i top-seks.

- Vi er selvfølgelig skuffede over, at det ikke lykkedes, og at vi ikke får dameholdet med, som var vores helt store mål, men vi kan også bare se, at konkurrenterne flyver afsted i fuld fart. Vi kan godt være med, men det blev ikke lige vores turnering denne gang, fortæller Allan Grønkjær.

Der er kun en meget lille mulighed for, at Danmark får en skytte med til OL, og det er hvis andre nationer ikke får skudt nok point i andre turneringer, og dermed skulle deres plads gå videre til Danmark.

- Nogle lande med OL-pladser har ikke skudt minimumkravet for at kunne deltage ved OL, og hvis ikke de når det inden for de næste to uger, så bliver de pladser givet videre. Det er derfor, man skal have placeringerne fra denne turnering helt på plads.

Facebook
Twitter