Sportschef begejstret over VM i orienteringsløb

Sportschefen i Dansk Orienterings-Forbund Lars Lindstrøm er lykkelig over den danske medaljehøst.

Maja Alm skal på søndag forsvare sin sølvmedalje fra VM sidste år. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall / TT/Ritzau Scanpix) (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall / TT © Bjorn Larsson Rosvall)

Sportschefen i Dansk Orienterings-Forbund, Lars Lindstrøm, er allerede tilfreds med medaljehøsten ved VM i orienteringsløb, der afholdes i Riga, til trods for, at der resterer flere løb.

- Det er gået over vores forventning for det her VM. Vi havde håbet på, at Maja Alm kunne levere en fantastisk præstation og forhåbentlig genvinde sit VM-guld, som hun gjorde. Men vi har også vidst, at det nok var vores eneste virkelige medaljechance, siger Lars Lindstrøm.

Udover guldmedaljen til Maja Alm i sprintdistancen vandt det danske hold også bronze i sprintstafet, hvilket var en glædelig overraskelse for Lars Lindstrøm.

- Vi vidste, at den medalje, der kom i går (søndag, red.), krævede, at alle løb på deres absolutte maksimum, siger Lars Lindstrøm.

Der resterer tre discipliner ved verdensmesterskabet. Mellemdistance tirsdag, stafet torsdag, samt langdistance søndag, hvor Maja Alm skal forsvare sin sølvmedalje fra sidste år.

På grund af skader er seks af de løbere, der deltog ved verdensmesterskabet sidste år i Estland ikke med i år, og det er derfor et ungt hold, Danmark stiller med.

Derfor er forventningerne ikke store, og Lars Lindstrøm håber på en top 15-placering til en af de danske løbere i mellemdistance og stafet.

- Vi slutter af med en langdistance, hvor Maja Alm vandt en sølvmedalje sidste år, og med den form hun er i nu, så er det realistisk, at vi kan kæmpe med om medaljer igen i år.

Facebook
Twitter