Sportschef om ny NFL-dansker: ’Han viser vejen for de unge’

Sportschefen i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund er imponeret over den rute, Phillip Andersen har taget til NFL.

Tampa Bay Buccaneers nåede ikke i slutspillet i denne sæson. Phillip Andersen ses her på landsholdet i 2014. (Foto: Dansk Amerikansk Fodbold Forbund)

Philip Andersen sparker så godt til en amerikansk fodbold, at det er blevet bemærket på den anden side af Atlanterhavet.

Sent i aftes skrev han kontrakt med det amerikanske NFL-hold Tampa Bay Buccaneers. Og dermed fuldførte han en imponerende mission.

Det sker nemlig ikke ofte, at de amerikanske football-klubber skriver kontrakt med en spiller, der hverken har været på highschool eller i college i USA.

Ikke desto mindre er det tilfældet for Danmarks seneste NFL-spiller.

For mens andre håbefulde spillere allerede tidligt rejser om på den anden side af jorden, har 27-årige Philip Andersen fået sin football-opdragelse i de danske klubber Amager Demons, Herlev Rebels og Søllerød Gold Diggers.

Han er derfor et direkte produkt af det danske talentarbejde. Og det kan klubberne herhjemme være stolte af, fortæller Lars Carlsen, som er sportschef i Dansk Amerikansk Fodboldforbund.

- Jeg håber, at de unge, håbefulde spillere i Danmark kan se, at det er muligt at komme til verdens største liga ved at spille i en dansk klub.

- Philips rute til NFL viser, at det er muligt at finde en vej til NFL, selvom du er en ung spiller i en dansk klub. Og det er selvfølgelig også en kæmpe cadeau til danske klubber, at vi har et system og nogle programmer, der gør, at vi kan udvikle spillere til det allerhøjeste niveau i verden. Det er virkelig flot, siger han.

Kan komme til at spille i NFL

Philip Andersen er den første kicker, som Tampa Bay Buccaneers skriver kontrakt med forud for den kommende sæson.

Og det er et meget lovende tegn, at Florida-klubben allerede så tidligt på året skriver kontrakt med danskeren, fortæller Lars Carlsen.

- De er tidligt ude for at finde en kicker. Og selvom der kan være mange årsager til det, så tror jeg ikke på, at de bruger penge på en spiller, som aldrig vil kunne finde vej til holdet. Så de har uden tvivl en tro og en tanke bag handlingen.

- Jeg er sikker på, at de skriver kontrakt med ham, fordi de mener, at der er en sandsynlig mulighed for, at han skal være deres kicker i næste sæson. At de samtidig henter ham så tidligt på året betyder også, at han ikke smutter ud af hænderne på dem og skriver kontrakt med en anden klub, forklarer han.

Philip Andersen har senest været kicker for den tyske klub Berlin Rebels, som spiller i Tysklands bedste række.

Facebook
Twitter