SPORTSDAGEN Allez! Så starter VM i håndbold

VM i håndbold starter i aften, hvor værstnationen og VM-favoritterne fra Frankrig møder Brasilien.

Paris fejrer VM i håndbold, her ved billeder af Nikola og Luka Karabatic på Triumfbuen. (Foto: THOMAS SAMSON © Scanpix)

Frankrig – Brasilien

20:45, TV2 Sport

De franske værter indleder verdensmesterskaberne i håndbold mod Brasilien, der skal levere et mirakel, hvis de skal have point med fra opgøret mod de stærke franskmænd.

Frankrig har vundet VM-guld tre gange i de seneste fire VM-turneringer og er sammen med Danmark blandt favoritterne i dette års turnering også.

Brasiliansk kvindehåndbold har fejret store triumfer de senere år, men på herresiden er sambanationen stadig langt efter de bedste. Brasilianernes bedste resultat ved et VM er en 13.-plads i 2013, mens de ved OL på hjemmebane i Rio nåede frem til kvartfinalerne.

Danmarks første kamp ved VM er i øvrigt fredag aften mod Argentina.

FC Barcelona – Athletic Bilbao

21:15, TV3 Sport 1

En tredjeplads i ligaen med fem point op til rivalerne fra Real Madrid, der på førstepladsen endda har spillet en kamp færre, og et truende exit fra pokalturneringen allerede i 1/8-finalen mod Athletic Bilbao har sat FC Barcelona - og i særdeleshed træner Luis Enrique - under et gevaldigt pres.

1/8-finalerne i den spanske pokalturnering spilles over to kampe. Athletic Bilbao vandt det første opgør 2-1 hjemme på San Mamés.

Skiskydning

14:25, TV2 Sport

World Cuppen er kommet til tyske Ruhpolding i Bayern. Franske Martin Fourcade fører i suveræn stil World Cup-stillingen hos mændene med russiske Anton Shipulin og tyske Simon Schempp på de efterfølgende pladser.

Hos kvinderne er det noget mere tæt, hvor tjekkiske Gabriela Koukalova ligger nummer med tyske Laura Dahlmeier og finnen Kaisa Makaraine lige efter.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve