SPORTSDAGEN Fjer, Lalandia og 400 kilo jern

Søndagen byder på et alsidigt sportsprogram fra stærke mænd i Rødby til vævre typer i Kazan.

(Foto: Grafik: DR Sporten © sCANPIX)

Søndag byder på et varieret sportsprogram, der forhåbentlig kulminerer med dansk EM-guld, men også underholdning i form af utroligt stærke mænd og kvinder samt en håndboldklub med ryggen mod muren i Champions League.

FC Midtjylland – Bucuresti (håndbold)

DR1, kl. 15.00.

Sidste sæsons muntre minder om den overraskende kvalifikation til Champions League-kvartfinalerne synes langt væk i øjeblikket for FCM Håndbold, der slet ikke har været i stand til at ramme samme niveau i Europa i denne omgang. Senest var der total nedsmeltning nordøst for Göteborg, hvor det danske mesterhold blev kørt over af IK Sävehof. Et hold, der indtil den kamp ikke havde fået et eneste point.

Med to kampe tilbage i gruppespillet er der ikke længere plads til fejltrin fra det forsvarende mesterhold. Rumænske Bucuresti skal besejres for at holde CL-drømmen i live.

Det ser sort ud for FCM's CL-forhåbninger i bunden af Gruppe 2.

(© dr)

Chelsea – Manchester City (fodbold)

6’eren, kl. 17.00.

Den tilsyneladende uudtømmelige pengebeholdning til trods er Manchester City hårdt ramt på skadesfronten. Faktisk har manager Manuel Pellegrini beklaget sin nød og allerede på forhånd slået fast, at han føler sig nødsaget til at nedprioritere FA Cup-kampen mod Chelsea.

- Vi har bare 13 seniorspillere til rådighed, og vi skal spille Champions League på onsdag (mod Dynamo Kiev). For mig er førsteprioriteten altid næste kamp, men denne gang må jeg gøre en undtagelse, siger chileneren, der har antydet spilletid til spillere som den 19-årige nordmand Bersant Celina og den 18-årige Manu Garcia fra Spanien.

Bersant Celina, der her bliver skiftet ind, får formentlig spilletid mod Chelsea. (Foto: Alex Morton © sCANPIX)

Om ikke andet kan det være en ide for Pep Guardiola at sætte sig til rette foran tv-skærmen og se, hvad han får af talenter at arbejde med, når han tager over fra næste sæson.

Hold-EM (badminton)

TV 2 Sport, kl. 10.00.

Weekendens mindste overraskelse var, at de danske badmintonherrer endnu engang spillede sig i finalen ved hold-EM i badminton. En turnering, som de har domineret de sidste mange år, og denne gang har de nået finalen i russiske Kazan med en kampstatistik på 21 sejre og blot et enkelt nederlag. I finalen venter der et gensyn med Peter Gade, der i dag arbejder for det franske badmintonforbund.

Helt så suveræne har kvinderne ikke været, men de er også kommet i finalen uden større problemer, og de møder Bulgarien. En kamp som de også må siges at være kæmpe favoritter til at vinde. Deres kamp begynder klokken 14.

World Brench Press Championships (vægtløftning/bænkpres)

Kan streames på www.youtube.com/user/powerliftingtv

Rødby på Lolland byder I disse dage næsten med garanti på den højeste koncentration af svulmende biceps noget sted i verden. Verdens fremmeste bænkpressere er samlet til VM i Lalandia, og de kommer fra alle hjørner af verden i skikkelse af 550 stærke mænd fra 40 forskellige lande.

Sidst badelandet dannede ramme om verdensmesterskabet blev der sat verdensrekord, da finnen Freddy Smulter løftede 400 kilo. Et vanvittigt løft, som du kan se her.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve