SPORTSDAGEN Hvor mange point skal Danmark have med videre?

Håndboldkvinderne jagter tredje EM-sejr, når Tjekkiet venter i sidste indledende kamp.

(Foto: Grafik: DR Sporten © Scanpix)

December betyder hvert år både julehygge og kvindehåndbold. EM-slutrunden er i fuld gang i Sverige, og Danmark skal i aften spille sin sidste kamp i det indledende gruppespil.

AC Horsens – AaB (fodbold)

TV3 Sport 1, kl. 18.00

Vi starter dog herhjemme. Nærmere betegnet Horsens. Her tager byens Superliga-hold imod AaB i efterårets sidste kamp inden den lange, kolde vinterpause, og der er masser af spil for de to mandskaber.

Begge hold jagter nemlig vigtige point i kampen om at slutte i top-seks i Superliga, som giver adgang til den eftertragtede mesterskabsslutspil. AC Horsens har 24 point på niendepladsen, mens AaB 26 som nummer syv.

AaB må undvære anfører Rasmus Würtz, der har karantæne. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Aalborgenserne må dog undvære anfører og midtbanegeneral Rasmus Würtz, der er i karantæne, mens også Kasper Risgård er tvivlsom med en skade i sidste kamp. Det kan blive afgørende for nordjyderne og en stor fordel for Horsens.

SønderjyskE – FC Nordsjælland (fodbold)

Canal 9, kl. 20.15

Kampen om top-seks er i dén grad og i gang i dagens anden Superliga-kamp. Her tager nummer seks, SønderjyskE, imod FC Nordsjælland, der er nummer otte. Det er nok en kamp, som AaB- og Horsens-spillerne holder øje med efter deres opgør.

Kampen i Haderslev markerer samtidig afslutningen på en succesfuld periode i SønderjyskE’s historie, hvor den unge, talentfulde træner Jakob Michelsen har stået i spidsen. Han førte i sidste sæson SønderjyskE til sølvmedaljer, men dette er hans sidste kamp, da han efter nytår tiltræder i svenske Hammarby.

Danmark – Tjekkiet (håndbold)

TV2, kl. 20.45

Dagens helt store sportstilbud finder vi dog i Malmø. Her skal de danske håndboldkvinder spille den sidste kamp i det indledende gruppespil ved EM i Sverige. Selvom landsholdet har sikret sig avancement, er der stadig masser at spille for.

Danmark har nemlig vundet de to første kampe mod Montenegro og Ungarn, men det kræver også en sejr over Tjekkiet, hvis Klavs Bruuns tropper vil være sikre på at få fire point med videre til mellemrunden.

Facebook
Twitter